2012 Mülakat Soruları

koray

Yeni Üye

forumcip e kitap yayınladı ya son sayfalarda tek cümlelik bilgiler var komisyondaki hakimin elinde o vardı ben hiç bakmamıştım mülakata da çalışmadım orda görünce eve geldim baktım aynı kağıt.

messini

Yeni Üye
ittifak isimli arkadaşım ben 1.94 boyumdayım bu 3.cü girişim ilkinde başarısız oldum 2.cisinde yedeklere aldılar 3.sünde ne yapcaklar bakalım.. yani fizige bakmıyolar.
banada evlimisin bekarmısın diye sordular
birde ne mezunusun dediler
evli olmak ve lise mezunu olmak şartları galiba o yönlerde katılıyorum sana

NektaR

Yeni Üye
bende izmirde girdim
bana pedagog nedir? cezaevindeki görevleri
ikm görevleri
eğitim ve sosyal hayatta yapılan yenilikler
hakimlik teminatı

NektaR

Yeni Üye

soruların gayet güzelmiş bence.ifade yeteneğin önemli olmuştur.hakkımızda hayırlısı :D

bilmiyorum ilk girince üzerime çok geldiler sen bu işi nasıl yapacaksın, sakin görünüyorsun, ordaki kişileri hücreye nasıl atacaksın gibi gibi moralimi baya bozdular:(

messini

Yeni Üye
bjk sordular işte ben 2011 de üniversite mezunu oldum ama 2010 da lise olarak girdigim için lise mezunuyum dedim

nurse_n

Yeni Üye

atatürk ün ilk çıkardığı mecmua nedir biliyomusun yarın yine gircem mülakata bilgimiz olsun bari

Silivri Komisyonu

ilk girdiğimde merhaba diyerek selam verdim geçtim sanık kürsüsüne. Komisyonda bana göre en sağdaki görevli kendini tanıt dedi. Kendimi tanıtırken birden sözümü keserek 1. İstiklal Marşımızın kabülünün kaçıncı yılı? Ardından 2. Safahat kimin eseridir? 3. Gemi İnşaa'da (kendi mesleğimde) iş yokmu gibi sohbet 4. Türk Lirasından yeni ibaresi kaç yılında kadırıldı. 5. Meslekten ihraç edilen bir memurun sicilinden bu olay kaç yılda silinir? (bu soruya doğru yanıt vermem şaşırttı komisyon başkanını ve nereden bildiğimi sordu bende az önce adalet bakanlığının internet sitesinde yer alan mevzuttan baktığımı söyledim. telefonda internet kullanıyorsun yani gibi sohbetler oldu) bunu bildiysen bunuda bilirsin diyerek 6. Ceza ve tevkif evleri hangi yasaya veya kanuna (orasını hatırlayamadım şuan) bağlıdır? 7. fikir ayrılığı ilkesi nedir?

benim biraz çapraz sorgu gibi oldu 2-3 dk sürdü sanırım tam biri tamam çıkabilirsin diyor diğeri başka soru soruyor ama heyecan yapmadım rahat geçti bakalım ne olacak. toplamda bi kaç soru daha vardı ama hatırlayamıyorum şuan.

onur46

Yeni Üye
herkese selam bende bugün ankarada girdim iki soru sordular anayasa mahkemesei yüce divan sıfatıyla kimleri yargılar eksiksiz cevap verdim diğer soru laiklik ilkesi anayasamıza ne zaman girmiştir onuda doğru cevapladık bakalım kazanamazsam bi daha tövbe olsun ankaraya başvuran saatlerce bekledik saat 3te mülakatmı başlar ya her adliye sonuçları 1 gün sonra açıklıyo bunlar pazartesini bulur diyo açıklanınca görecez valla ben eksiksiz cevap verdim kazanamazsam demek ki torpil dönüyo bu işte her şeyin hayırlısı

soracaklar tabi ki arkadaşım.Ona kalırsa sevgilin var mı diye de sormuşlar.O zaman sevgilisi olmayanda gitmesin.Neyse bana sorarsanız artık lisans mezunlarını daha çok tercih ediyorlar.Çünkü nitelikli eleman sayısını artırmaya çalısıyorlar.Yanlış anlaşılmasın lütfen.Sordular diye elenecek diye bir şey yok yani.Amaç konuşturmak.

caka

Yeni Üye

kardeşim hayırlısı inşallah kazanırsın.peki şu komisyonu şaşırtan sorunun cevabı nedir ben öğrenciliğe girecem lazım olabilir.

soracaklar tabi ki arkadaşım.Ona kalırsa sevgilin var mı diye de sormuşlar.O zaman sevgilisi olmayanda gitmesin.Neyse bana sorarsanız artık lisans mezunlarını daha çok tercih ediyorlar.Çünkü nitelikli eleman sayısını artırmaya çalısıyorlar.Yanlış anlaşılmasın lütfen.Sordular diye elenecek diye bir şey yok yani.Amaç konuşturmak.

bana evlimisin dedi hayır efendim dedim
nişan söz yüzük varmı dedi hayır efendim dedim
peki erkek arkadaşın varmı hayır efendim dedim.
özel hayatımı irdelediler. komisyon bu normal yaşantımızdan ne soracağı belli olmuyor

arkadaslar bana eşine selam söyle esin çok şanslı dedi birde yasin küçük olmasına rağmen çok ciddi duruyosun dedi acaba olumlu mu olur sonuç merak ediyorum

iyi aksamlar arkadaslar bende bugun izmirde girdim sorular
baskanlik sistemi nedir
amasya genelgesini imzalayanlar
infaz koruma bas memurun gorevleri
insan haklari evrensel beyarnemesi
herkeze basarilar arkadaslar

messini

Yeni Üye
bu silivride 3.cü girişim oldu.. ilkinde başarısız.. 2011 de yedeklerdeydim kıl payı son 3 sıra kala sıra gelmedi yeni sınav açıldı..

başta kendini tanıt dediler

sonra çapraz sorguya aldılar beni komisyondaki 3 üyede bana soru sordu sordukları sorular
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1-anayasa mahkemesi kaç üyeden oluşur ? soruyu bildim ardından elemek için galiba anayasa mahkemesine T.B.M.M den kaç üye seçilir dedi.cevap olarak 3 dedim sallamama ragmen onuda dogru bildim.yine bilmeme ragmen beni elemek için aynı soru içinde anayasa mahkemesine T.B.M.M den seçilen üyeler t.b.m.m nin hangi bölümlerinden seçilir dedi artık şok oldum aynı sorunun ayrıntılarına kadar iniyor adamlar cevap vermeye çalıştım ama yanlış cevap verdim

2.istiklal marşı kaç kıtadır dedi dedim 10 kıta

3-kuvay-ı milliyenin başlamasına neden olan emirler mi ne dedi kısık bi tonda soruyu duyamadım bile tekrar ettirdim soruyu..yine söyledi yine tam anlamadım..ama salladım bi yanıt tek bilemedigim soru buydu

4-erzurum kongresinin tarihini sordu bana dedim 1919 tarihini bilmeme ragmen elemek için gününüde istiyorum dedi..gününü bilsem bile aklımdamı kalır okadar antlaşma savaş kongre nato birleşmiş milletler gibi her savaşın kurumun günü var adamlar eleneyim diye herşeyi yapmaya çalışıyo
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
valla 4 sorudan 3 ünü bildim bana göre erzurum kongresinin tarihinide bildim ama gününü söyleyemedigim için puan kırmışmıdır bilmiyorum

geçen sene 4 sorudan 1 ini bildim yedeklerde kaldım bu sene bu performansa göre asiller içinde olmam lazım yada ilk 10 yedek içine girmem lazım

ama hiç sanmıyorum yine bizim gibi garibanları elemişlerdir biraz içimde yedek olma umudu azda olsa var ama yedek kalsam ne olcak ilk 30 yedege bence sıra gelir 30-50 arasınada sıra gelebilir ama 50 den sonrası biraz zor

ben geçen sene 87.ci yedektim 84 yedek aldılar

teslime

Yeni Üye
arkadaşlar benim mülakatım çok berbat geçti.İlk önce kendini tanıt dediler eşimin nerde çalıştığını ne iş yaptığını sordular sonra üç soru sordular ikisini yanlış cevapladım diğerine de anımsayamadım dedim ve hakimde sürekli söylendi sizce sonuca bakmama gerek var mı