2012 - 2013 SÖZLEŞMELİ İKM ALIMI

Durum
Daha fazla cevap için açık değil.

eseroy

Yeni Üye
Kayıt
16 Ocak 2013
Mesajlar
19
Beğeniler
0
arkadaşlar yüksek puanların boşa gitmemesi için daha iyi olmuş ...ama istemediğimiz bir ile gitmek de çok kötü olmuş öyleyse..
 
Kayıt
2 Ocak 2012
Mesajlar
146
Beğeniler
0


Senin dediğine göre 1 komisyon 10 ilin mülakatını yapsa ve bu 10 ile toplamda mesela 100 kişi lazımsa o komisyona başvuranlar 500 kişi arasına girmeye çalışacaklar. O komisyonda kazanan 100 kişiyi o komisyona bağlı illere rastgele dağıtacak. Çok saçma olur böyle olursa. Benimde anladığım mülakatı eğitim merkezleri değilde hangi ile kaç tane kişi lazımsa mülakatı o ildeki adliye yapacak. Çünkü öğrenci alımının mülakatını eğitim merkezleri yapıyordu. Ben o maddeyi tam olarak anlamadım açıkçası. En iyisi ilan çıktı mı tam olarak görürüz neyin ne olduğunu.
 
Kayıt
1 Şubat 2013
Mesajlar
50
Beğeniler
0
bahar 2012'de 860 küsür müydü? ne öyle bir öğrencilik alımı olmuştu.
daha doğrusu hep öyleydi alım tarzı.Bakanlık hatırlayınız aralık alımında değişik bir alım izledi il il başvuruyordun.senin dediğin gibi işte onu değiştirdi Eski sisteme geri Dönüş gibi yani eski ilanlardan karşılaştırınız
 
Kayıt
2 Ocak 2012
Mesajlar
146
Beğeniler
0
Sözleşmeli alım hep il il oluyordu. En son 2011'in Aralık ayında oldu sözleşmeli alım. 2011'in Aralık ayında aynı zamanda öğrenci alımı oldu 340 kişi. Sonra yine oldu 2012 Mayıs ayında 860 kişi. Sonra yine oldu 2012 Kasım ayında 1988 kişi. Hatta Kahramanmaraş Komisyonu sadece son alımda komisyonluk yaptı. Öğrenci alımının mülakatlarını hep eğitim merkezleri yaptı ve herkes atanacağı yeri kendisi seçti. 3 defadır böyle oldu yani. Bundan sonra nasıl olacak işte benim merak ettiğim o. Senin dediğin gibi komisyonlar yine öyle olacak rastgele dağıtacak mı kimse atanacağı yeri seçemeyecek mi yoksa benim dediğim gibi mülakatı eğitim merkezleri değilde o ildeki adliye mi yapacak. Benim dediğim gibi olursa sözleşmeli alım gibi olacak artık öğrenci alımıda. Aslında o ildeki adliyenin yapması daha mantıklı çünkü eğitim merkezlerinin bulunduğu il sadece yaparsa diğer ildeki adliyeler hiç mülakat yapmamış olacak. Birde sözleşmeli alım olmazsa düşünsene öğrenci alımının mülakatını hep eğitim merkezlerinin olduğu adliye yapacak. En iyisi ilanda görelim ne olduğunu.
 
Kayıt
4 Ocak 2013
Mesajlar
32
Beğeniler
0
ALIM İİŞALLAH SÖZLEŞMELİ OLUR VE KOMİSYONSA İL İL OLARAK OLUR YOKSA 10 SANİYEDE MÜLAKAT=HÜSRAN*(ŞANS+NASİP)
 
Kayıt
8 Aralık 2012
Mesajlar
48
Beğeniler
0
merhaba arkadaslar bır sorum olacak.sımdı bız ıkmyı kazandık dıyelım ben ufak bır kaza gecırdım yakın zamanda ve kulak zarımda ufak bır delık olustu ama duyma kaybım falan yok ve zar kendını yenılıyormus doktor ılac verdı.sımdı dıyelım kı kazandık acaba benım bu durumum saglık raporunda sorun cıkarırmı kı?
 
Kayıt
2 Ocak 2012
Mesajlar
146
Beğeniler
0
Az önce aradım CTE'yi. Şu bölgesel olma durumunu sordum. Ne demek istiyor bu maddede dedim. Telefondaki bayan eğitim merkezleri eğitimi verecek sonra biz atayacağız dedi. Dedim eğitim merkezleri veriyor onu biliyorum ama mülakat nerde olacak dedim. O da orda olacak galiba dedi. Onunda konuşmalarından pek bilmediğini hissettim. Aramışken ilanı da sordum. Peki ne zaman ilan çıkar dedim. Yakında çıkacak, az kaldı dedi.
 
Kayıt
1 Şubat 2013
Mesajlar
50
Beğeniler
0
Benim dediğimi anlatmış gibi bir şey..Ama önemli olan bu yıl hepimizin kazanıp atanması inşaallah burada hepimiz gördüğüm kadarıyla epey emek veriyor benim gibi.emek verenler olarak kazanacağız inşaallah.Allahın yardımıyla.
 
Kayıt
16 Ocak 2013
Mesajlar
43
Beğeniler
0
ARKADAŞLAR ŞİMDİ LİSE ÖNLİSANS MEZUNLARININ GİRECEĞİNİ ÖĞRENDİK AMA KAFAMA BİR SORU TAKILDI ŞİMDİ KOMİSYON BAZLI OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR EĞİTİM MERKEZLERİNE BAŞVURU YAPILACAK DİYOR YA ATIYORUM MARAŞ EĞİTİM MERKEZİ BÜNYESİNDE DİYELİM 10 İL VE İLCEYE ALIM YAPILACAK BİZ MARAŞ EĞİTİM DİYE BELİRTECEZ ONLAR KAPSAMINDA BULUNAN İL VEYA İLÇELERİN PUAN SIRALAMASINI BELİRLEYİP ALIM MI YAPACAKLAR YADA PUAN SIRALAMASI NERE İÇİN NASIL OLUR BİR FİKRİ OLAN VARMI EKSİDEN SİLİVRİ SİVEREK İZMİR ÇORUM GİBİ TERCİH YAPIP ORAYA BAŞVURU YAPANLAR KENDİ ARALARINDA SIRALANIRKEN SİMDİ BİR EĞİTİM MERKEZİNE BAŞVURU YAPIP ONLAR ARASINDA SIRALAMA OLURSA PUANLAR BİR HAYLİ YÜKSEK OLMAZ MI YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
 
Kayıt
2 Ocak 2012
Mesajlar
146
Beğeniler
0


Onu bizde çözmeye çalışıyoruz diğer sayfalarda da yazdım nasıl olacak diye. Hatta aradım sordum ama telefondaki bayanın anlattığından birşey anlamadım. Eskiden ne güzel yeri seçiyorduk o yeri seçenlerin 5 katı arasına girmeye çalışıyorduk. Böyle yapınca kimi yerler yüksek kapattığı gibi kimi yerlerde düşük kapatıyordu. Şimdi nereye nasıl başvuru olup sıralama neye göre belirlenecek bende anlamadım. Atanacağımız yeri seçmeyecek miyiz? Bilen arkadaşlar varsa lütfen cevaplayabilir mi?
 
Kayıt
6 Mart 2012
Mesajlar
372
Beğeniler
0
benim anladığım artık il veya ilçe seçmek olmayacak. örneğin artvin sivas konya malatya gibi seçim yok. diyelim buralar erzurma bağlı sadece erzurum eğitim merkezine başvurulacak. böylece erzurum eğitimde alınacak toplam illerin kontenjan toplamı baz alınarak 5 katı aday çağırıcak. korkarımki bu sefer puanlar bir hayli yükselebilir. benim anladığım bu şekilde arkadaşlar.
 
Kayıt
4 Ocak 2013
Mesajlar
32
Beğeniler
0
yazmıyacaktım ama neyse ARKADAŞLAR ANLAŞILAMAYAN BİR DURUM YOK OLAY GAYET AÇIK VE BASİT ŞİMDİ EN SON 1988 KİŞİ ALIMINDA 70 PUANLI BİRİ TOKAT I YAZIP MÜLAKATA GİRERKEN 80 PUANLI BİRİ İZMİRDE 5 KATI KADAR ADAY ARASINA GİREMEDİ ADAMLAR BAKTI BU OLAY ÇOK SAÇMA ARTIK ANKARA EĞİTİM MERKEZİNE YAKIN CİVARDAKİ İLLERİ SEÇECEKLER ÖRNEĞİN KONYA SAKARYA BİLMEM NE HEPSİNİ TOPLAYACAKLAR TOPLAM 310 KİŞİ Mİ 5 KATI SONUCU 1550 KİŞİ MÜLAKATA GİRECEK(MÜLAKAT SÜRESİ 10 SANİYE ÇÜNKÜ ADAM ÇOK ELEYELİM GİTSİN BU BENİM YORUMUMDU NEYSE) BÖYLECE ANKARA ADLİYESİ KOMİSYONUNA 80 LE BAŞKA İLDEN BİRİ GELEMEZKEN 70 LE YİNE AYNI KOMİSYONA BAŞKA İLDEN BİRİ GELİYORDU MÜLAKATA ARTIK ÖYLE YOK 1550 KİŞİ SIRALAMAYA GİRECEK SONRA BUNLAR EĞİTİM SONUCUNDA ATAMASI YAPILACAK
 
Kayıt
6 Mart 2012
Mesajlar
372
Beğeniler
0


aynen aynen. bende böyle düşünüyorum. böylece puanlar yüksek kapatacak... ama bu öğrenci alımı için. inşallah sözleşmeli alım olur .
 
Kayıt
6 Mart 2012
Mesajlar
372
Beğeniler
0
karako bu kez doğru düşünmüşsün. ikm lisans olacak dedin ben olmayacak demiştim. ben haklı çıktım. ama bu sefer galiba doğru soyluyosun.
 
Kayıt
2 Ocak 2012
Mesajlar
146
Beğeniler
0
Bugün sorduğumda ilan yakınca çıkacak dedi ama sözleşmeli mi öğrenci mi olduğunu sormayı unuttum. Eğer bir dahakine alım öğrenci şeklinde olursa sözleşmeli alım demekki artık kalkıyor.
 
Kayıt
4 Ocak 2013
Mesajlar
32
Beğeniler
0
ilan bana kalırsa sözleşmeli olacak çünkü
1)sözleşmeli alımlar sadece ikm olarak hep 4000
2)eğitim merkezleri 4000 kaldırmaz hadi oldu diyelim 4000 kişinin eğitiminin bitmesi 1988 kişide 6 ay ise 4000 kişide 1 yıl olur buda hep alışagelmiş aralık ayında ilan olmaz anlamına gelir madem aralıkda ilan olamayacaksa ilanı zabıt katipliğinden sonra değil aralıkda verirlerdi bence
3)cte eğitim programı yayınlamış ama ikm eğitim 2. olarak gözükmüyor
İŞALLAH YANILMAM
 

eseroy

Yeni Üye
Kayıt
16 Ocak 2013
Mesajlar
19
Beğeniler
0
arkadaşlar bence iyi olmuş merkezi atama gibi olur o kadar puanlar yanmaz sizce iyimiydi 80le bir kişi yerleşemezken 70 le yerleşiyorlardı acayip de torpil dönüyordu ...hayırlısı bakalım inş emek veren yıllardır giremeyenler girer..
 
Durum
Daha fazla cevap için açık değil.
Yukarı Alt