İkm merak edilenler

DASCI

Yeni Üye

FACES yanılıyorsun biraz şimdi ben acemide cazaevi eğitimi aldım usta birliğindede ankara ulucanlar cezaevinde askerliğimi yaptım acemi birliklerinde bazı bölükler cazaevi askeri yetiştirir örneğin afyon emirdağ sadece cezaevi askeri yetiştiriyor du bizim zamanımızda ama şimdi nasıl bilmiyom hıı eksik kalırsa
taburda asker seçip gönderirler cezaevine *tup*

faces

Yeni Üye

FACES yanılıyorsun biraz şimdi ben acemide cazaevi eğitimi aldım usta birliğindede ankara ulucanlar cezaevinde askerliğimi yaptım acemi birliklerinde bazı bölükler cazaevi askeri yetiştirir örneğin afyon emirdağ sadece cezaevi askeri yetiştiriyor du bizim zamanımızda ama şimdi nasıl bilmiyom hıı eksik kalırsa

evet o da var ama ben Çavuş eğitim bölüğünde manga komutanı olarak eğitim gördüm bizden bazı arkadaşlar kendi branşları dışında da ceza evlerine Tertip emirleri verildi. usta birliğinde ise genelde tipsiz olanlar , yolda görüp korkacağın adamları seçiyorlar . Malum bende Ankara Mamakta yaptım yanımda cezaevi vardı .Ceza evi ile yatakhane arası 15 metre . Jandarmada durum farklı zaten jandarma cezaevi için branş eğitim ile eğitiliyor yada terrip emirleri çıkabiliyor.
Askeriye işte ne olacağı belli olmuyor. : )

Askerin bi tanesine 1 yumurta vermişler yanınada 10 asker 11 asker o yumurtaya sahip çıkamamış. Gariplikler olabiliyor : ))

DASCI

Yeni Üye

evet o da var ama ben Çavuş eğitim bölüğünde manga komutanı olarak eğitim gördüm bizden bazı arkadaşlar kendi branşları dışında da ceza evlerine Tertip emirleri verildi. usta birliğinde ise genelde tipsiz olanlar , yolda görüp korkacağın adamları seçiyorlar . Malum bende Ankara Mamakta yaptım yanımda cezaevi vardı .Ceza evi ile yatakhane arası 15 metre . Jandarmada durum farklı zaten jandarma cezaevi için branş eğitim ile eğitiliyor yada terrip emirleri çıkabiliyor.
Askeriye işte ne olacağı belli olmuyor. : )

Askerin bi tanesine 1 yumurta vermişler yanınada 10 asker 11 asker o yumurtaya sahip çıkamamış. Gariplikler olabiliyor : ))

evt oda doğru askerin ne yapacağı belli değil :)

ikm38

Yeni Üye
ya ne güzelce kazanılmış bir memur olmuşsunuz daha işe başlamadan beni nereye verirler diye kaygıya kapılmışsınız.bu işe başlayan yeni kişide memur bu işi yapan 20 yıllık kişide memurdur ayrım olmaz bir kere.yeter ki disiplinli olun kurallara uyun yeter gerisi gelir .ya birde askerlik falan bahsediliyor o askerlikte kaldı burda sen memursun tabiki herkese bir görev verilecek cezaevinde müdürü var baş ikm si var onlar düşünür siz hiç merak etmeyin allahımıza şükür edin kazanmışık ne güzel tabiki her işin zorluğu olacak biz bu işi secerken ne türlü zorluklar karşılaçağımızı bilerek seçtik...ben tam 6 sene özel sektörde çalıştım fabrikada 8 saat vardiya usulu özel sektör adamı ezmeden kanını emmeden para vermez rabbime şükürler olsun ki memurluğu kazandım.bir göreve başlayalım arkası gelir.....her şey disiplin ve kurallara uymakla gecer....

adem34

Yeni Üye
kardeşim biliyorum yardımcı oluyorlarmış ama, işte kartal cezaevine değilde maltepe cezaevine atanmam için yapabileceğim birşey var mı onu araştırıyorum

arkadaşlar bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sewinirim....
öncelikle erciş i kazandım...
1)erciş te bir açık bir de kapalı cezaevi var...ben öğretmenim beni nereye verirler...toplamda 22 kişi kazandı 12kapalıya alım vardı 10 da açık cezaevine....
2)görev olarak ne iş verirler?
3)ercişte şuanda ev baya bir sorun....bende yazın düğün yapıcam...acaba lojman verirler mi?yada konteyner ?
4)birde ben nikah yapıcam acaba atama yazısı gelmeden nikah yapsam sorun olur mu yoksa göreve başlamayımı bekleyeyim....
5)birde bu denetimli serbestlik te motorize ekipler diyorlar...benim a2 ehliyetim var ve motor hastasıyım..şuanda aktif kullanıcıyım...acaba biz sözleşmelilerdende alırlar mı?
6)haziranın 23 ünde nişanım var acaba izin sorun olur mu?

cezaevlerinde eğitim birimleri var büyük ihtimallle orda başlarsın. yada kütüphane gibi yerlerde büyük ölçüde görev verirler ama belli de olmaz kurum müdürüne kalmış bu. erçişin lojman durumunu bilmiyorum ama genelde yeni personelere lojman kolay kolay cıkmıyor. nikah işi sorun olmaz hiç bir şekilde yapabilirsin. ikm den Ds geçiş yok anca alım oldugu zaman başvuru yaparsın. izin sorun olmaz olursa rapor patlatırsın

teşekkür ederim kardeş....inş herşey hakkımız da iyi olur...acaba mayısta mı çağrılırız yoksa hazirandamı?

arkadaşlar birşey daha sorucam...şimdiden cevap için teşekkürler....
ben daha önceden dershanede çalışıyordum tabi bu mülakatlar olasıya kadar....izin alamadığım için istifa ettim mülakatlara girdim çok şükür kazandım....
ama 1aydır işsizim ve para sıfır....
işkura bu meslek edindirme kursları için başvurmuştum...bugun aradılar çagırdılar....
asgari ücret verecekler müzede muhafaza hizmeti....tabi sigortada yapacaklar....
bende başlamayı düşünüyorum acaba bu benim atamamda sorun çıkartır mı?

atamada sorun olmaz kardeş ama şunun şurasında 1-1,5 ay kaldı göreve başlamamıza. bence onun yerine işsizlik maaşı için başvurabiliyorsan başvur o parayı yine alırsın ;)

hala bi haber yok tekirdağ dan soruşturma ne alemde acaba ??

biraz sabır arkadaşlar mayısın sonuna doğru başlayacağız inşallah.