İkm merak edilenler

earik

Yeni Üye
teşekürler slman kardeşim peki ben şu an makine mühendisliği son sınıftayım aynı zamanda da açıköğretim işletme 3. sınıftayım bende göz attım da ama genelde idari işlerde yükselebiliyorsun unvan değişikliği sınavına baktım cte de hiç kimse geçememiş unvanını değiştirememiş gerçi mühendisliği bitirmem biraz zaman alabilir ama bitirip mezun olduğumda teknik hizmetlere geçip makine mühendisliğine geçebilirmiyim acaba http://www.edb.adalet.gov.tr/unvan/cik.pdf mesela bu linkte şöyle bi kısım var
Sadık BİÇER 143156
İnfaz ve
Koruma
Memuru
Niğde Açık Ceza İnfaz
Kurumu
Lisans
Makine
Mühendisliği
Teknik İşler
Dairesi
Başkanlığı
RED
Ceza İnfaz
Kurumları ve
Tutukevleri
Personeli

earik

Yeni Üye
bu arkadaş geçememiş mesela ama sanırım yargı yolu açık ve o da biraz sıkıntılı ve uzun bir süreç.. ama lisans mezunu olursam idarecilikte yükselebilirim anladığım kadarıyla gerekli şartları sağladıktan sonra..

earik

Yeni Üye
neyse hayırlısıyla bir başlayalım da şu infaz koruma memurluğuna hem kendi memleketimde görev yapacağım artık işletmeden ve mühendislikten mezun olduğum takdirde şartlarımı yeniden gözden geçireceğim benimki de birazcık dereyi görmeden paçaları sıvamak oluyor işte insanoğlu azla yetinmiyor hep daha fazlasında oluyor gözü Allah'ıma şükürler olsun ki kısmet oldu da atandık bakalım sorunsuz bir şekilde şu soruşturma aşamasını da geçersek tamamdır ..

geçenlerde eğitime işe başladıktan sonra gönderiyorlar diye okumuştum, direk işbaşı yapacağımızdan bende şunu merak ediyorum;
ilk günümüz nasıl olur ? neler olur ? hiç bilgimiz yok ne yapacaz nasıl davranacaz ilk gün için nelere dikkat etmeliyiz ? vs.
ve birde siz ilk gün işe gittiğinizde nelerle karşılaştınız ? anlatır mısınız ? :)

İlk gün sana iş vermezler zaten arkadaşım. Cezaevini gezdirirler memurlarla tanışırsın çayını içersin etrafı gözlemlersin ilk önce adaptasyonunu sağlarsın yani. Sonraki günlerde ise nerelerde ne iş yapılır gezdirirler anlatırlar atıyorum üst aramasının nasıl yapılacağını uygulamalı gösterirler. En son işlem olarak sana uygun olarak gördükleri birimde görevine başlarsın. Geçen sene biz böyle başladık sıra sizde :)

Kardeşim linki inceledim. Neden red olduğu yazmıyor. onun için bir şey diyemem ama; bence mesleğini yap derim. Mühendislik asil meslektir. Şu örneği verim benim çalıştığım şirketin müdürü Çevre Mühendisi, mühendislerin kafası yöneticiligede basar, mesleğinde yükselme yollarını dene olmazsa idareci olursun.

Ama yükselme düşüncesinden vazgeçme sonuçta çok güzel bir bölüm kazanmışsın, Allah (c.c.) yar ve yardımcın olsun.

Arkadaşlar daha önce belirttiğim birimlere neye göre dağıtıyorlar diye soru gelmiş elimden geldiğince cevap vereyim. Daha önce ne işle meşgul olduğunuz bu konuda etkili olabilir. Yeni açılan bir cezaevinde göreve başlayacaksanız bir çok birimde göreve başlayabilirsiniz fakat düzeni kurulmuş bir cezaevinde bu birimlerden çoğunun kadrosu doludur bilmem anlatabildim mi yani bazı yerleri adama yedirmezler *hmm* Tabiki çalışıp zaman geçtikçe size uygun olan yerleri belirlerler ama sizde ben şurada çalışmak isterim diye belirtebilirsiniz idare gözönüne alır bir şekilde isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara demişler *lol* Mesela ben kamera kontrol merkezinde çalışmak istedim bir ay sonra falan verdiler *clap*

bozok;
verdiğin bilgileri için teşekkürler, ben bilgisayar programlama bölümü mezunuyum sence beni hangi bölüme verirler yada ben hangi bölümü istemeliyim?

Hocam bilgisayardan anladığına göre kamera kontrol merkezı olabılır,
Bozok kardeşim bu mantıkla bu adam iktisat okumuş kantine verelim, demezler inşallah. Hiç sevemem öyle işi 5 yıl pastahanede ve çay bahçesinde çalıştım. ama ben öğrencilik kazandım, Askerde genelde bizim bölümlere kantin görevi verirlermiş de.

Geçmiş iş tecrübesine bakarlarsa MEB iki farklı okulda vekil öğretmenlik (ögr.) yaptım, ve son 5 aydır da bir dış ticaret firmasında iç denetimde çalışıyorum.

Bozok kardeşim bu soruya en iyi siz cevap verirsiniz;

şimdi askerliğimi yapmamış biri olarak sorum şu,

İKM olmak askerlikte etkili olur mu ?

şimdi siz çarşamba gidecek olmalısınız şimdiden Allah (c.c.) kolaylık versin. Hayırlısı ile sağ salim gidin gelin.

Çanakkale de cezaevi jandarması yetiştiriliyor bilirsiniz.
Bizi askerlikte cezaevi jandarması yapabilirler mi ?

adem34

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar bi sorum olacak kartal bolgesine yerlestim ve bu adliyeye bagli iki cezaevi var kartal ve maltepe, ogrenciyim okulum ve evim maltepe cezaevine 10 dk yurume mesafesinde kartala degilde maltepe cezaevine yerlestirilebilmem icin yapabilecegim birseyler varmi gorevde olan arkadaslar cevap verirlerse sevinirim tesekkurler

Benden önce giden iki arkadaşımdan biri yedek subay diğeri jandarma oldu. Tanıdığım başka bir arkadaşımda askeri cezaevine gitti. Yani hem etkili hemde etkili değil diye yorum yapılabilir. Yarın gecede benim nereye gideceğim açıklanacak perşembe birliğime teslim olacağım bakalım hayırlısı...

Ne söylesem şimdi yerini bulmaz kardeşim yani şöyle diyeyim öğretmenlik mezunları cezaevinde sabit şu işi yapıyor diyemiyorum *hmm*

Benden önce giden iki arkadaşımdan biri yedek subay diğeri jandarma oldu. Tanıdığım başka bir arkadaşımda askeri cezaevine gitti. Yani hem etkili hemde etkili değil diye yorum yapılabilir. Yarın gecede benim nereye gideceğim açıklanacak perşembe birliğime teslim olacağım bakalım hayırlısı...

hayırlısı kardeşim atanmadan önce bende yedek subaylık istiyordum ama şimdi kısa donem çıksa daha çok sevinirim.

senin de hakkında hayırlısı sağ salim git gel

faces

Yeni Üye
jandarma olarak gidiyorsan faydası olur BOZOK kardeş. Piyade olarak gidiyorsan cezaevine verirler ama genelde cezaevlerine tipsiz olanları verirler. Millet korksun diye . Askeri ceza evine giren arkadaşlarımız söylüyordu bunları. Bizim gördüğümüzde oydu. Piyadeysen Allah yardımcın olsun. Çünkü Piyade herşeydir. Piyade uçar,yüzer, sürer, ameledir, işçidir,komandodur. Piyade her işi yapar. Allah kolaylıklar versin.

Hayırlı teskereler

faces

Yeni Üye
En iyisi poşet olmak . 5 ay takılacaksın . Sayılı gün tez geçer . Yedek subaylık büyük bir külfet . Sana verecekleri zimmetin haddi hesabı yok .