2012 Mülakat Soruları

saydams

Yeni Üye
Tekirdağ tam bir fiyasko arkadaşlar
Yarın orda girecek arkadaşlar hiç boşuna uğraşmasın bir adayın bildiği soruyu bir daha sormuyorlar
Sorularında ne inklap tarihiyle nede infaz koruma mevzuatıyla hiçbir ilgisi yok
Hepsi genel kültür ve zor
Bana sorulanlar;
1)insanları ruhların yönettiğine inanılan dini inanış
2)direniş dergisinde şiirleri yayınlanmış, 1987 yılında vefat eden şairimiz
3)kuluri antlaşması ile neresi bağımsızlığını ilan etti

Bakalım kaç kişi bilecek
En fazla bir sorunun cevabını bilebiliyorsunuz ikincisi imkansız.

saydams

Yeni Üye

Aynen kardeş, onları bilecek kadar genel kültürümüz olsaydı oraya başvurmazdık zaten :D
Zaten içeriye girenlerin hepsi suratı asık morali sıfır çıkıyo.
Tahminime göre Tekirdağda girenlerin yarısından çoğu bir soru bile bilemeden çıktı
Üç sorunun tamamını bilmek için müneccim olmanız gerek

ankara adliyesi: sabahtan öğlene kadarki sorular:
cumhurbaşkanı seçilebilme şartları.
3 mart 1924 teki inkılaplar.
1.ci: soruya: 40 yaşını doldurmak,yükseköğrenim görmüş olmak. meclis dışından seçilebilmek için en az 20 m.v. imzalı dilekçesi olmalı dedim.
2.ci: soruya tevhidi tedrisat kanunu-halifeliğin kaldırılması dedim. diğerini hatırlamıyorum dedim.

açıklanmadı ama sonuç:65 başarısız olacak. öyle hissettim.

Arkadaşlar bende Antalyada Girdim .. Sabah girenlere baya değişik sorular sordular. Öğlenden sonra biraz hızlandırmaya başlayınca genelde hep aynı soruları sordular . ( Örnek ) nerelisin mesala Aydın İlçelerini say veya komşularını say , gölleri say ovaları say vs vs buna benzerdi sıra bana geldi girdim .. Gelen soru Seçimlerden önce 3 bakan çekilir bunlar kimler dedi Ulaştırma- Adalet bakanı dedim , İçişlerini unuttum :) Sonra Dedilerki Diğer bakanlar duruyorda bu 3 bakan niye çekiliyor ? :)) Bilmiyordum ama cevap verme gereği duydum Şaibeye yer vermemek için efenim dedim gülümsediler .. Öyle Geçti bakalım %90 olmadı ya hayırlısı :)

turkboy

Yeni Üye

seninki 65 ise benimki 10 15 fln olur bize de kanunsuz emir ve halifeliğin kaldırılış tarihini sordular.halifeliğin kaldırış tarihini söyledim ama sanki hiç iplemediler sanki cevabı değil de havadan sudan bahsediyorum gibi hissettim yani sonuç koca bir sıfır ne yazıkki bence sen moral bozma seninki iyi geçmiş benden söylemesi

turkboy

Yeni Üye
kazanan arkadaşları tebrik ediyorum ikm hayatında başarılar diliyorum.bir daha da adalet bakanlığı yada hangi bakanlık vs.olursa olsun sınavlarına katılarsam 2 olsun.mülakatsız okulu bitirip atanmak lazım yoksa bu mülakatlar bize hep hikaye olacak bıktım artık takım elbiseli adamların karşısında soru cevaplamaktan yazık bize sanki kpssde soru yapmıyoruz insan sağlıksızsa alma kardeşim adamı kpssde hayvan gibi puan yapıp da senin takdirine kalmışsak işimizsağol ben almiyim kazananları tebrik ederim

Kanun, Tüzük, Yönetmelik ve diğer mevzuatlara uygun olarak başında bulunduğu kurumun yönetim, denetim, asayiş ve güvenliğini koordineli bir şekilde yürütülmesi ile personelin yetiştirilmesinden sorumludur. Bakanlık ve diğer yetkili mercilerce verilen görevleri yapan ve yaptıran, hizmetin düzenli, verimli ve süratli olarak yürütülmesini sağlayan, personel arasında dengeli iş bölümü yapan, sorumlu olduğu amirlerden yazılı ve sözlü emirler alan, personele yazılı ve sözlü emirler veren, konumu ve konusu ile ilgili tüm görevleri yapan ve yaptıran; başında bulunduğu kurumun amiridir.

saydams

Yeni Üye
Askerliğini yaptın mı dediler; yaptım dedim
birde evlimisin bekarmı dediler ; bekarım dedim
Sizce evliyimi tercih ederler bekarı mı?

ÇALIŞMALAR BOŞA GİDER , ÇALIŞSAK DA ÇALIŞTIĞIMIZ YERDEN GELMEZ , MURPHY KANUNUDUR BU ARTIK ŞANSIMIZA NE GELİRSE :D

ben adana kozanda girdim
bana da koyunlar hangi ayda kuzular diye sordular
ve
1. kıbrıs cumhurbaşkanları
2. kurtuluş savaşından sonra ki barış antlaşmaları
3. kurtuluş savaşındaki savaşlar
4. infaz koruma memurlarının amirleri
5. şartlı salıverme
ve puanım 53.33 elendim
bu siteyi kuran arkadaşlara tşk ediyorum emeğinize sağlık

bana 10 soru sordu 2 sini bilmemedm sonuç 46 daha salona girdim nerelisin dedi memleketimi söyledim neişin var dedi eşim polis memurur dedim mamş yetmiyor mu dedi ne işin var dedi yok alamayız eşin gelse bile sen 2 senede kaçar gidersin dedi çocuğuna kim bakacak dedi annem benimle kalıyor annem bakacak dedim ikide bir dedikleri nasıl olacak olmaz ki dedi durdular sorularım
tarihteki ilk türk devleti asya hun devleti
dört işlemi bulan devlet sümerlermiş ben mısır dedim
halife olan ilk padişah yavuz sultan selim
egede en uzun kıyısı olan sehir muğla
demaokrasiyi kullanan ilk devlet yunanistan dedim
veee tabi bilirsin eşin polis dün erkek ikm mülakatı vardı aşagıdaki polislerden almıştır soruları aynı sorular dedi ben ne diyeceğimi bilemedim yok öyle bişey dedim aklıma bile gelmedi dedim
neyse sonra 1982 yılında 30 şubatta hangi kanun kabül gördü dedi bende şubat 30 çekmez efendim dedi
sonra hükümlüye verilen disiplin cezaları tek tek saydım
insan kişi hakkını nasıl elde eder dedi bende tam doğumla dedim tam soruyu hatırlamıyorum
bir soru testi ve uzundu ona yanlış cevap vermişim
yani hala şoktayım arkadaşlar sababhın 7sinde kalkıp ilçeden ile titreye titreye gittiğimem mi yananyım 2 aydır deli gibi çalıştığıma mı boşuan umut etmişim boşuma çalışmışım eşim memur die elendim resmen
46 vermişler ki bir dha gelme diyeee
neyse allah daha iyisini nasip eder inşallah hakkımda hayırlısı buymuş takdir ilahiii

zerem

Yeni Üye
arkadaşlar bende bugün edirnede girdim
15 soru soruldu mahkum ölüm orucuna başlarsa ne yaparsın,657 ye göre yıllık izin, kanserli mahkuma ne kadar izin verilir, eşi ölen mahkuma ne kadar izin verilir,medeni kanunun tarihi, milli egemenlik ilk nerede ağza alınmıştır,bide ata sözü vardı açıkla diye bunlar hatırladıklarım...

slm arkadaşlar bugün silivrideydim mülakat tam bi rezaletti
kalabalık olmasından gerek adam başı 1 dk bile süre tanımadılar bana memleketimi sordular daha cvp vermeden arka arkaya 4 soru resmen üzerimden kamyon geçti zannettim çıkarken kapının yolunu şaşırdım resmen suratım domates kırmızısı rengini aldı ne sorduklarını hatırlamıyorum bile zaten içerisi gürültülüydü görevli personeller girip çıkıyodu ikidebir komisyon suratıma bile bakmadı anladığınız üzere ben elendim %99.9
valla buradaki arkadaşlara duyurulur yarın silivriye girecek arkadaşlar varsa komisyuonun suratı mahkeme duvarı gibi (zaten mülakatta mahkeme salonunda) son derece resmi taviz verilmiyo benki ikili ilişkileri kuvvetli olan biriyim adamları bi sohbet havasına çeker ortamı yumuşatırım dedim ama resmen sçtk..
artık buna göre nasıl bi hazırlık içinde olursunuz bilemem ama durum vahim

bu arada bir de torpil olayına şahit oldum inanın kulağımla duydum, arkadaşlar moral bozmak için yazmadım bunları başımdan geçenlerdi sadece poliannacılık yapmak istemedim sadece bunlara hazırlıklı olun bence

Geçmiş olsun kardeş..Ben yarın silivriye gidiyorum..Anlattıkların moralimi bozdu biraz.Kendimi ve bu işi neden istediğimi rahat rahat anlatmak istiyorum ama pek mümkün olmayacak gibi.

Bu arada, herkes tek tek mi giriyor salona yoksa gruplar halinde mi ?