2012 Mülakat Soruları

Arkadaşım ben sabah bı arkadasımla konustum bayan oda silivride girdi onada 3 soru sormuşlar kendisini tanıtmasını istemişler sohbet tarzı olmus ama oda soruların hıcbırnı bılememıs haberın olsun belkı herke aynı durumdadır

cetin

Yeni Üye
arkadaşlar bende bugün bursa adliyesinde sınava girdim bir çok soru öğrendim ama bana sorulan sorular karşısında biraz takıldım aklımda kalan soruları söylicek olursam eğer:
1 ikm nin görevleri
2 asya ülkelerinden 5 tane başkentleriyle birlikte
3 afrika ülkelerinden 5 tane başkentleriyle birlikte
4 Bm daimi üyeleri ve bm nin görevleri
5 hsyk nın görevleri nelerdir
6 genelgeler ve kongreler
7 istanbulun fethi tam tarihiyle
8 mahkeler
9 türkiyenin komşuları başkentleriyle birlikte
10 kazım karabekir deyince aklına ne geliyor
11 cepheler
12 mehmet akif ersoy hakkında bilgi
13 istiklal marşının kabulü
14 ilam nedir
15 angarya nedir
16 bursa adliyesinde bulunan mahkemeler
17 osmanlı devletinin ilk başkenti kurucusu
18 hükümlü ile tutuklunun farkı
19 hakimin görevleri
20 hangi meslek erbabıysanız onunla ilgi sorolar geliyor
vb sorularu sordular arkadaşlar yani bu sorular sıra beklerken sınavdan çıkan arkadaşlardan ögrendiklerim inşallah seneye girecek arkadaşlara ya da yarın girecek arkadaşlara yardımcı olur ayrıca site içinde çok teşekkürler hakkınızı helal edin çok faydalı oldu ....................

ben bugun bakırköy adliyesinde girdim mulakata, mulakat oldukça uzadı akşam 21,30 gibi bana sıra geldi ve benden sonra 40 kişi daha vardı, saat geç olunca başlarda 4 -5 dakika içerde kalan kişiler daha az kalmaya başladı, bu nedenle çok iyi hazırlandığım mulakatta tam olarak kendimi ifade edemedim, içeri girerken hemen topuk selamını verdim, adalet komisyonu başkanı hemen başsavcıyı uyararak başkanım topuk selamı geldi dedi, biraz rahatlamıştım ve bu iyi bir başlangıç gibiydi benim için, daha sonra önlisans mezun olduğum okulu gören başsavcı burada ne işin var ? senin meslektekiler parayla oynuyor dedi, bende bu mesleği yapmadığımı sadece okulunu okuduğumu söyledim, askerliğimi nerde yaptığımı ve hangi ilçede oturduğumu sordu sordu, daha sonra bana hızlıca türkiyenin en büyük dağını, dünyanın en büyük dağını ve avrupanın en büyük dağını sordu ben ilk ilkikisini doğru bildim avrupadaki dağa ise yanlış cevap verdim, bana hadi güle güle dedi, iyi akşamlar efendim dedim, geri geri kapıdan çıkarken adalet komisyonu başkanına bunu 75 liklere yaz dedi, tabi bunu duyunca başımdan aşağı kaynar sular aktı, kpss puanım 79 du ve eğer 75 liklere yaz dediği 75 puansa ortalamam 77 olcak ve %99 oranla eleneceğim, dediğim gibi iyi hazırlandığım bir mulakat sınavına zaman darlığı ve başsavcımızın az da olsa okuduğum okula karşı ön yargılı yaklaşımı ile resmi olmayan sonuçlara göre kafamda kaybettim :(( ancak dünyanın sonu değil umarım ihtiyaç sahipleri kazanır ve memur olarak mutlu bir yaşam sürerler.

guru

Yeni Üye

Olmadi birader. Bana okuyormusun falan dediler yalnizca. Bazilarinada neden ikm olmak istiyorsun demisler. Zaten 1 dk ya surmustur ya surmemistir.

Baha

Yeni Üye
Arkadaşlar bir sürü mülakata girdim ama böylesini görmedim.Karşımda Başsavcı değilde sanki bi edebiyat öğretmeni oturuyordu.Kelime türleri nelerdir.Noktalama işaretleri kaç tanedir örneklerle açıkla gibi sorular başsavcıdan gelince insan ister istemez afallıyor.Osmanlı dönemi ve sonrasında yapılan hukuk alanında ki inklaplardan bi soru geldi.Bir de ceza evi idaresi ile ilgili soru geldi

AysSed

Yeni Üye
silivri
önce kendini tanıt
soru 1 başdönmesi şiirinin yazarı kimdir?
soru 2 memurun alabileceği en ağır cezalar?
soru 3 tbmm ilk başkanı kimdir?

guru

Yeni Üye

Bence onemli degil birader herkese birseyler sormuslar iste kisisel olarak. O sorulara ne cevap verdiginin bir onemi yok. Kisisel sorulara yani. Sadece nasil cevapladigin onemli kanimca.

Bence onemli degil birader herkese birseyler sormuslar iste kisisel olarak. O sorulara ne cevap verdiginin bir onemi yok. Kisisel sorulara yani. Sadece nasil cevapladigin onemli kanimca.

Korktum açıkçası bu sorudan.. ifade yeteneği önemli dediğin gibi..İzmir de giricem bende mülakata

guru

Yeni Üye

Korktum açıkçası bu sorudan.. ifade yeteneği önemli dediğin gibi..İzmir de giricem bende mülakata

Sende okumuyorum dersin birader. Sonra kazanirsan savci seni arastiracak degil ya.

onur46

Yeni Üye

Olmadi birader. Bana okuyormusun falan dediler yalnizca. Bazilarinada neden ikm olmak istiyorsun demisler. Zaten 1 dk ya surmustur ya surmemistir.
peki kardeş bu sorulan iki soru herkese mi soruldu

guru

Yeni Üye

peki kardeş bu sorulan iki soru herkese mi soruldu

Evet arkadasim sana daha oncede yazdim herkese bu sorular soruldu. Ama yarin falan girceksen bunlari sorcaklarini sanmiyorum. neyse 2 tane soru iste birisi tarih biri tanim oturur ezberlersin 2 dkda. Bence ikm gorevlerine calis diger inkilaplarada bir bakin.

ödemiş adliyesi herkese farklı vede güzel sorular sordu.bana tam 7soru sordular ögretmen olmamdan kaynaklı oldugunu düşünüyorum.hepsine eksizksiz tam cevap verdim çok şükür:)istiklal marşıyla ilgili sordular bana önce 12marrt sana neyi ifade ediyor dediverdim cevabı.sonra bi şir okudu çanakkele şehitleri mehmet akifin ben ezbere biliyordum şiiri yazarı kim dedi cevapladım.ilk kim okudu mecliste dedi cevapladım bestecisi kim dedi:)

ya o soruları tam olarak yazsan çok iyi olur inşallah kazanırsın arkadaşımyazayım arkadaşım ben kazandım çok ş ükür 100 vermişler:))

ya o soruları tam olarak yazsan çok iyi olur inşallah kazanırsın arkadaşımyazayım arkadaşım ben kazandım çok ş ükür 100 vermişler:))

maşallah hayırlı olsun kardeşim darısı başımıza

Arkadaşlar merhaba mersin adliyesınden sımdı cıktım.
3 soru sordular
-devletçilik nedir
-açık ceza evı nedır
- cumhurıyetın ılan tarıhı

soruları duyunca şaşırdım. çünkü çıkanlara sordum ceza hukuku nedır ınfaz hukuku nedır genel hukuk nedır sorularını sormuslar ülke başkentlerını sormslar
ıkm gorevını bıle sormadılar bana..

ıyı gectı anlıyacagınız tabı mulakatbu son dakıkaya kadar bellı olmaz..

İZMİR ÖDEMİŞTE GİRDİM SINAVA SORULAR;İSTİKLAL MARŞI HANGİ GÜN KABUL EDLDİ,İSTİKLAL MARŞINI İLK MECLİSTE KİM OKUDU,İSTİKLAL MARŞI BESTECİSİ KİM,ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ŞİİRİNİ OKUDU YAZARI KİM,MECLİSTE PARTİ KURMAK İÇİN KAÇ MİLLETVEKİLİ GEREKİR.kardeşler bana bunları sordular vede geçtim çok şükr

sanırım elendim ben arkadaşlar cezaevleri infaz kurumları hangi kanuna tabidir dediler bilemedim iki ilçe söylediler nereye bağlı dediler yapamadım tmbb yi yanıyan ilk devleti sorudular(afganistan) ben ermenistan dedim. kapalı ceza evlerini say dediler harf şeklinde olmayacakmış. bende sadece yüksek güvenlikliyi bildim. sakarya adliyesi. duruşum tavırlarım süperdi. kendimden cok emindim arkadaşlar sizce kazanırmıyım?