ben bugun bakırköy adliyesinde girdim mulakata, mulakat oldukça uzadı akşam 21,30 gibi bana sıra geldi ve benden sonra 40 kişi daha vardı, saat geç olunca başlarda 4 -5 dakika içerde kalan kişiler daha az kalmaya başladı, bu nedenle çok iyi hazırlandığım mulakatta tam olarak kendimi ifade edemedim, içeri girerken hemen topuk selamını verdim, adalet komisyonu başkanı hemen başsavcıyı uyararak başkanım topuk selamı geldi dedi, biraz rahatlamıştım ve bu iyi bir başlangıç gibiydi benim için, daha sonra önlisans mezun olduğum okulu gören başsavcı burada ne işin var ? senin meslektekiler parayla oynuyor dedi, bende bu mesleği yapmadığımı sadece okulunu okuduğumu söyledim, askerliğimi nerde yaptığımı ve hangi ilçede oturduğumu sordu sordu, daha sonra bana hızlıca türkiyenin en büyük dağını, dünyanın en büyük dağını ve avrupanın en büyük dağını sordu ben ilk ilkikisini doğru bildim avrupadaki dağa ise yanlış cevap verdim, bana hadi güle güle dedi, iyi akşamlar efendim dedim, geri geri kapıdan çıkarken adalet komisyonu başkanına bunu 75 liklere yaz dedi, tabi bunu duyunca başımdan aşağı kaynar sular aktı, kpss puanım 79 du ve eğer 75 liklere yaz dediği 75 puansa ortalamam 77 olcak ve %99 oranla eleneceğim, dediğim gibi iyi hazırlandığım bir mulakat sınavına zaman darlığı ve başsavcımızın az da olsa okuduğum okula karşı ön yargılı yaklaşımı ile resmi olmayan sonuçlara göre kafamda kaybettim

( ancak dünyanın sonu değil umarım ihtiyaç sahipleri kazanır ve memur olarak mutlu bir yaşam sürerler.