Arkadaşlar sorularınız cevabı aşağıdaki linkte mevcut:
ama özetle iki yıl kadrolu çalışıp ve açılan sınavda başarılı olursanız. Ünvan ve görev değiştire bilirsiniz.
Sözleşmeli arkadaşların öncelikle kadroya geçmesi lazım.
Bana eğitim durumunuzu ve yükselmek istediğiniz hedefi yazarsanız size yönetmelik yardımıyla yol göstere bilirim.
mesela ben lisans mezunu olarak hedefim müdür olmak:
öğrencilik kazandım, Allah (c.c.) izni ile kadrolu olacağım için ve lisans iktisat mezunuyum ;
1.) 5 yıl çalışıp idare memuru kadrosuna geçmem lazım. (yükselme sınavı ile)
2.) sonrada 2 yıl çalışıp müdürlük sınavına girmem lazım.
Benden tavsiye bizim İİBF de hukuk ağırlıklı bölüm kamu yönetimidir. Açık öğretimden okursanız faydasını görürsünüz. Benim gibi lisans mezunuysanız ve askerliğinizi yaptıktan sonra tekrar üniversite sınavına girmeden açık öğretimden sosyoloji okuya bilirsiniz. Bende nasipse askerlikten sonra sosyoloji okuyacağım.
birde en çok sorulan sorular denetimli serbestlik bürosuna geçme konusu
yönetmelik derki 5 yıl kadrolu infaz koruma memuru olursan sınavla Denetimli serbestlik büro şefi kadrosuna geçebilirsin.
Kaynak
http://www.cte.adalet.gov.tr/mevzuat/yonetmelik/cik_gorevde_yukselme_unvan.doc
MADDE 6 (Değişik:RG-17/9/2011-28057)
Bu Yönetmelikte belirtilen kadrolara görevde yükselme suretiyle atanabilmek için;
a) Kurumda en az iki yıl çalışmış olmak,
b ) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinin (C) ve (D ) bentlerine göre bir kez, (B ) bendine göre iki kez disiplin cezası almamış olmak,
c) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,
d ) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş hükümler dışında, ayrıca, her ne surette olursa olsun, hükümlü veya tutuklunun kaçmasına imkân sağlama veya ceza infaz kurumuna yasak eşya sokma suçlarından mahkûmiyeti bulunmamak,
gerekir.
MADDE 7 (Değişik:RG-17/9/2011-28057)
Bu Yönetmeliğe tabi kadrolara görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda aranacak özel şartlar aşağıda belirtilmiştir:
a) Ceza infaz kurumu müdürü kadrosuna atanabilmek için;
1) En az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,
2) Ceza infaz kurumunda, idare memurluğu öğrenciliğinde geçen süre dahil, idare memuru olarak en az üç yıl görev yapmış olmak,
3) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile ceza infaz kurumu müdürlüğü görevini yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,
4) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,
b ) Denetimli serbestlik şube müdürü kadrosuna atanabilmek için;
2) Denetimli serbestlik büro şefi olarak en az üç yıl, kurumda sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı veya öğretmen olarak en az beş yıl görev yapmış olmak,
3) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile denetimli serbestlik şube müdürlüğü görevini yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,
4) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,
c) İdare memurluğu kadrosuna atanabilmek için;
2) İnfaz koruma memurluğunda geçen süre dahil infaz koruma başmemuru, cezaevi katibi veya infaz ve koruma memuru olarak en az beş yıl görev yapmış olmak,
d ) Denetimli serbestlik büro şefi kadrosuna atanabilmek için;
2) Sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen veya infaz ve koruma başmemuru olarak en az üç yıl, infaz ve koruma memuru, veri hazırlama kontrol işletmeni veya cezaevi kâtibi olarak en az beş yıl görev yapmış olmak,
3) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile denetimli serbestlik büro şefliği görevini yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,
e) Eğitim uzmanı ve eğitim rehberi kadrolarına atanabilmek için;
1) Öğretmen olarak en az üç yıl hizmeti bulunmak,
f) Sayman kadrosuna atanabilmek için;
2) Cezaevi kâtibi, infaz ve koruma memuru, infaz ve koruma başmemuru, ambar memuru, satın alma memuru, veznedar veya tahsildar olarak en az üç yıl çalışmış olmak,
3) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,
g) İnfaz ve koruma başmemuru kadrosuna atanabilmek için;
1) En az iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,
2) En az üç yıl infaz ve koruma memuru olarak çalışıyor olmak,
3) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,
4) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile infaz ve koruma başmemurluğunu yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,