İkm merak edilenler

Şu linkte vardı Gökan
Bağlantıları görmek için üye girişi yapmalısınız.

evet ama onlar en önemlileri diye ayırmıs yagız tam yazıyı bulmak lazım

Bizi ilgilendirenler bunlar herhalde.

Gökan birde buna bak tamamı bu Başbakanlıkta bulunan kanun tasarısı olarak...

Gökan birde buna bak tamamı bu Başbakanlıkta bulunan kanun tasarısı olarak...

Güzel . Kanunun tam metni herhalde.

Kanunlar Genel Müdürlüğünün sitesinde bulunan şuan bu ;)[/quote

Arkadaşlar bu Güvenlik hizmetleri kanun tasarısı -başbakanlıkta bulunan kanun tasarıları- bölümünde çıkıyor. O zaman bizim tasarı başbakanlıkta mı bekliyor?
Link veriyorum:
http://www.kgm.adalet.gov.tr/basbakanlik/basbakanlik.html

erolag

Yeni Üye
arkadaşlar İnfaz koruma memuru kurumda nasıl çalışır. normalde ne yapar. yönetmelikde yazanlar falan varda daha ayrıntılı olarak mesela mahkumlarla sohbet edermi veya onlarla konuşmasını nasıl tutmalı, mahkumların saldırısına uğrama ihtimli veya olay cıkma sıklığı nedir ceza evlerinde. bunlar hakkında bilgi verebilecek olan biri var mı? İKM olan biri cevaplarsa daha iyi olur.Herkes paradan konuşuyor önemli olan iş bence. Maaş nasıl olsa herkes alacak. şimdiden teşekkürler...

Kurumda herkese verilen bir görev vardır. Bina giriş, Mahkum kabul, Revir, İnfaz kalemi, Personel kalemi, Saymanlık, Mutfak, Atölyeler, Eğitim birimi, Kamera kontrol merkezi, Ziyeretçi kabul, Kantin, Mektup okuma,Blok nöbeti gibi bir çok birimi var herkes kendi işini yapar. Mahkumla tabiki aynı ortamı paylaşıyorsun ne çok uzak ne de çok yakın olacaksın zaten zamanla nasıl davranman gerektiğini öğreniyorsun. Yok mahkumlar sürekli saldırıyor olay çıkıyor gibi hurafelere de inanmayın !

Personelin Yükümlülüğü ve Yasaklar

Personelin genel tutumu

MADDE 29 – (1) Kurumlarda çalışan personel, kamu görevlilerinin tâbi olduğu mevzuata uygun hareket eder.
Sayfa 12

3699

(2) Görevin özelliği nedeniyle, hükümlülere karşı ciddi, dürüst ve tarafsız davranır. Görev gerekleri ve hükümlülerin eğitilerek yeniden topluma kazandırılması çalışmalarının zorunlu kıldığı ilişkiler dışında, hükümlüler ve yakınları ile herhangi bir suretle kişisel ilişki kuramaz.

Eşit işlem

MADDE 30 – (1) Kurum personeli, bütün hükümlü ve yakınlarına dil, din, mezhep, ırk, renk, cinsiyet ve düşünce ayrımı gözetmeksizin eşit işlem yapmak zorundadır.

Yasak tutum ve davranışlar

MADDE 31 – (1) Kurum personeli, kamu görevlileri için yasaklanmış tutum ve davranışlarda bulunmamak zorundadır.

(2) Hükümlü veya yakınlarından, her ne ad altında olursa olsun, para, hediye veya buna benzer şeyleri almaları, vermeleri veya bunlarla alım satım işlemleri yapmaları yasaktır.

Sır saklamak

MADDE 32 – (1) Kurum personeli, görevi nedeniyle kendisine verilen veya edindiği bilgileri ve gizli kalması gereken diğer belgeleri kanunlarla belirtilen hâller dışında açıklayamaz veya yayınlayamaz.

Personel hakkında uygulanacak disiplin işlemleri

MADDE 33 – (1) Kurum personeli hakkında, 657 sayılı Kanunda ve Adalet Bakanlığı Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde yazılı disiplin işlemleri uygulanır.

aski

Yeni Üye

Evet esas bu tür bilgiler önemli ve açıklayıcıdır aslında tşk ler ;)

Ne demişiz Kamera kontrol merkezi, Ziyeretçi kabul veya Kantin... bunlara neye göre geçiriyorlar..? yani ben daha önce esnaflık yaptım vs bundan dolayı kantine mi geçerim..? ya da bilgidsayar ve kamera teknolojiden iyi anlıyorum oraya mı veriyorlar... içerdeki bu görev dağılımı neye göre yapılıyor..?

glbn84

Yeni Üye

Ne demişiz Kamera kontrol merkezi, Ziyeretçi kabul veya Kantin... bunlara neye göre geçiriyorlar..? yani ben daha önce esnaflık yaptım vs bundan dolayı kantine mi geçerim..? ya da bilgidsayar ve kamera teknolojiden iyi anlıyorum oraya mı veriyorlar... içerdeki bu görev dağılımı neye göre yapılıyor..?

evet bende bunları merak ediyodum güzel bir açıklama olmuş:) görevi neye göre dağıtıyolar?

izmir

Yeni Üye

evet bende bunları merak ediyodum güzel bir açıklama olmuş:) görevi neye göre dağıtıyolar?

bencede ya paradan cok bunları konuşalımmm, sonuçta bilmiyoruz bu tarz şeyleri

erolag

Yeni Üye
İnfaz koruma memurunun görevleri arasında cezaevi temizliğinden sorumludur yazıyor. Cezaevi temizliği derken neyi kastediyor.

kardeşim dediğin gibi temizlik yazıyo ama ben izmir de çalışan abime sordum daha hiç temizlik yapmamış. sadece saatinde gidip verilen görevleri yapmış vardiyalı olarak. eğer temizlikle uğraşacaksak adımız ikm değil hademe olurdu herhal :)

Baha

Yeni Üye

Hocam kast ettiği şey şu: Ceza evinde çör çöp olan yerleri Temizlikten sorumlu görevliye temizlettirir ikaz eder.Eline küreği ve fırcayıp alıp temizlemez

Arkadaşlar bende yeni kazandım ikm yi ve foruma yeni üye oldum. Kazanan herkesi kutluyorum öncelikle. Kafama takılan konu var. Ben şimdi yükselmek istiyorum çalıştığım kurumda, bunu sözleşmeli durumda iken yapabilir miyim. ya da ikm iken adalet bakanlığı idari memur ya da sayman gibi alanlarda kadrolu bir alım yapsa biz öncelikli olur muyuz. birde hangi üniversite alanını okursak yükselmede işimize yarar? aklıma sadece adalet yüksek okulu geliyor. Başka bölümler varsa açıktan okuyabileceğimiz öğrensek iyi olacak. Cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.

Bildiğim kadarıyla İktisadi ve İdari Bilimler mezunları (işletme-iktisat) yükselme olanakları var diye biliyorum. (Tabiki lisans)

earik

Yeni Üye
peki bir soru da be sorayım o halde ben de mühendislik öğrencisiyim Makine mühendisliği son sınıftayım mezun olduğum takdirde acaba Adalet bakanlığı bünyesinde mühendis kadrosuna geçiş yapabilirmiyim.

Arkadaşlar sorularınız cevabı aşağıdaki linkte mevcut:
ama özetle iki yıl kadrolu çalışıp ve açılan sınavda başarılı olursanız. Ünvan ve görev değiştire bilirsiniz.

Sözleşmeli arkadaşların öncelikle kadroya geçmesi lazım.

Bana eğitim durumunuzu ve yükselmek istediğiniz hedefi yazarsanız size yönetmelik yardımıyla yol göstere bilirim.

mesela ben lisans mezunu olarak hedefim müdür olmak:

öğrencilik kazandım, Allah (c.c.) izni ile kadrolu olacağım için ve lisans iktisat mezunuyum ;
1.) 5 yıl çalışıp idare memuru kadrosuna geçmem lazım. (yükselme sınavı ile)
2.) sonrada 2 yıl çalışıp müdürlük sınavına girmem lazım.

Benden tavsiye bizim İİBF de hukuk ağırlıklı bölüm kamu yönetimidir. Açık öğretimden okursanız faydasını görürsünüz. Benim gibi lisans mezunuysanız ve askerliğinizi yaptıktan sonra tekrar üniversite sınavına girmeden açık öğretimden sosyoloji okuya bilirsiniz. Bende nasipse askerlikten sonra sosyoloji okuyacağım.

birde en çok sorulan sorular denetimli serbestlik bürosuna geçme konusu

yönetmelik derki 5 yıl kadrolu infaz koruma memuru olursan sınavla Denetimli serbestlik büro şefi kadrosuna geçebilirsin.

Kaynak
http://www.cte.adalet.gov.tr/mevzuat/yonetmelik/cik_gorevde_yukselme_unvan.doc

MADDE 6 – (Değişik:RG-17/9/2011-28057)
Bu Yönetmelikte belirtilen kadrolara görevde yükselme suretiyle atanabilmek için;
a) Kurumda en az iki yıl çalışmış olmak,
b ) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinin (C) ve (D ) bentlerine göre bir kez, (B ) bendine göre iki kez disiplin cezası almamış olmak,
c) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,
d ) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş hükümler dışında, ayrıca, her ne surette olursa olsun, hükümlü veya tutuklunun kaçmasına imkân sağlama veya ceza infaz kurumuna yasak eşya sokma suçlarından mahkûmiyeti bulunmamak,
gerekir.

MADDE 7 – (Değişik:RG-17/9/2011-28057)
Bu Yönetmeliğe tabi kadrolara görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda aranacak özel şartlar aşağıda belirtilmiştir:
a) Ceza infaz kurumu müdürü kadrosuna atanabilmek için;
1) En az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,
2) Ceza infaz kurumunda, idare memurluğu öğrenciliğinde geçen süre dahil, idare memuru olarak en az üç yıl görev yapmış olmak,
3) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile ceza infaz kurumu müdürlüğü görevini yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,
4) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,
b ) Denetimli serbestlik şube müdürü kadrosuna atanabilmek için;
2) Denetimli serbestlik büro şefi olarak en az üç yıl, kurumda sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı veya öğretmen olarak en az beş yıl görev yapmış olmak,
3) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile denetimli serbestlik şube müdürlüğü görevini yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,
4) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,
c) İdare memurluğu kadrosuna atanabilmek için;
2) İnfaz koruma memurluğunda geçen süre dahil infaz koruma başmemuru, cezaevi katibi veya infaz ve koruma memuru olarak en az beş yıl görev yapmış olmak,
d ) Denetimli serbestlik büro şefi kadrosuna atanabilmek için;
2) Sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen veya infaz ve koruma başmemuru olarak en az üç yıl, infaz ve koruma memuru, veri hazırlama kontrol işletmeni veya cezaevi kâtibi olarak en az beş yıl görev yapmış olmak,
3) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile denetimli serbestlik büro şefliği görevini yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,
e) Eğitim uzmanı ve eğitim rehberi kadrolarına atanabilmek için;
1) Öğretmen olarak en az üç yıl hizmeti bulunmak,
f) Sayman kadrosuna atanabilmek için;
2) Cezaevi kâtibi, infaz ve koruma memuru, infaz ve koruma başmemuru, ambar memuru, satın alma memuru, veznedar veya tahsildar olarak en az üç yıl çalışmış olmak,
3) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,
g) İnfaz ve koruma başmemuru kadrosuna atanabilmek için;
1) En az iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,
2) En az üç yıl infaz ve koruma memuru olarak çalışıyor olmak,
3) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,
4) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile infaz ve koruma başmemurluğunu yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,

sizinkisi yükselme değil ünvan değişikliği oluyor kardeşim

Unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak genel şartlar
MADDE 8 – (Değişik:RG-17/9/2011-28057)
Unvan değişikliğine tabi kadrolara atanabilmek için;
a) Unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,
b ) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinin (C ) ve (D ) bentlerine göre bir kez, (B ) bendine göre iki kez disiplin cezası almamış olmak,
c) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş hükümler dışında, ayrıca, her ne surette olursa olsun, hükümlü veya tutuklunun kaçmasına imkân sağlama veya ceza infaz kurumuna yasak eşya sokma suçlarından mahkûmiyeti bulunmamak,
gerekir.

Unvan değişikliğine tabi kadrolara yapılacak atamalarda aranacak özel şartlar
MADDE 9 – (Değişik:RG-17/9/2011-28057)
Unvan değişikliği sınavı sonucu yapılacak atamalarda aranacak şartlar unvanlar itibarıyla aşağıda belirtilmiştir.
a) Öğretmen, kütüphaneci, mühendis, mimar, sosyal çalışmacı, psikolog, pedagog, sosyolog, veteriner, eczacı, diyetisyen kadrolarına atanabilmek için;
1) Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak,
2) Genel Müdürlüğün ihtiyaç duyduğu bölümlerden mezun olmak,
b ) Programcı kadrosuna atanabilmek için;
1) En az iki yıllık yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak veya dört yıl süreli yükseköğretim mezunu olup, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı programcı sertifikasına sahip olmak,
2) İki programlama dilini bilmek,
c) Tekniker kadrosuna atanabilmek için;
1) En az iki yıl süreli mesleki veya teknik yüksek öğretim mezunu olmak,
d ) Teknisyen kadrosuna atanabilmek için;
1) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak,