İkm merak edilenler

evet içerdekilere 150tl diyorlar dış güvenlikte 450tl deniyor. belkide değişir rakamlar bellide olmaz :D

kim diyor öyle amasya içerdekiler 150 dışardakiler 450 diye

evet içerdekilere 150tl diyorlar dış güvenlikte 450tl deniyor. belkide değişir rakamlar bellide olmaz :D

Ben de ilk defa duydum içeridekiler 150 dışarıdakiler 450. Bu işin dışı içi olmamalı. Herkese eşit ücret verilmeli. Eşit işe eşit ücret...

Ben de ilk defa duydum içeridekiler 150 dışarıdakiler 450. Bu işin dışı içi olmamalı. Herkese eşit ücret verilmeli. Eşit işe eşit ücret...

zaten öyle birşey yok eger dış güvenlik yasa tasarısını okursanızı herkese eşti ücret verilcegini anlarsınız arkdaşlar ben uzun zamandr foruma girmiyorum ama yanlış bilgiler paylaşıyor kulaktan dolma bilgiler yerine biraz araştırıp okuyup dogru bigliler vermek daha mantıklı geliyor bana

zaten öyle birşey yok eger dış güvenlik yasa tasarısını okursanızı herkese eşti ücret verilcegini anlarsınız arkdaşlar ben uzun zamandr foruma girmiyorum ama yanlış bilgiler paylaşıyor kulaktan dolma bilgiler yerine biraz araştırıp okuyup dogru bigliler vermek daha mantıklı geliyor bana

Katılıyorum yağız. Metinde öyle bir ayrım yapılmamış. Kesin bilgileri paylaşırsak daha verimli olur diye düşünüyorum....

ittifak

Yeni Üye

Katılıyorum yağız. Metinde öyle bir ayrım yapılmamış. Kesin bilgileri paylaşırsak daha verimli olur diye düşünüyorum....

http://www.kgm.adalet.gov.tr/tbmmkom/disg%C3%BCvenlik.pdf

bu tasarı değiştimi eğer değişmediyse burdan 1/3 sonucunu çıkarabiliriz.

ittifak

Yeni Üye
Öğrenci İkm ne iş yapacak bir fikri olan var mı?Dış güvenlik denildi ilk başlarda şimdi ankara komisyonuna soruyorum yok öyle birşey diyorlar cte keçiöreni arıyorum yok öyle birşey normal ikm olacaksınız deniliyor,önce umutlandırdılar bizi ,1900 kadrolu maaş (ocak temmuz zamları ile)+400 dış güvenlik tazminatı +yolluk(hastane,duruşma,nakil sevk işlemleri için) alacaksınız denildi.Kaba hesapla 2500-3000 arası bir maaş beklentim vardı peki şimdi nerdeyiz ;

Yasa çıkmıyor dolayısıyla tazminat yok,yollukta uçtu gitti,mahkumla işimiz olmayacaktı sözde şimdi kanka olacağız,sözleşmeliyi kazansaydık mayıs haziranda başlayacaktık şimdi en erken kasım deniliyor açıkcası moralim çok bozuldu.Allaha şükürler olsun kazandık ama biraz yanıltılmışız şimdi keşke sözleşmeliyi kazansaydım diyorum Gülümse

Sizlerde aldığınız duyumları yazarsanız mutlu olurum.

o tasarı afyonda yapılan toplantıdan sonra degişti arkdaşlar ...

o tasarı afyonda yapılan toplantıdan sonra degişti arkdaşlar ...

En son bilgi o zaman yağız'ın dediği gibi.

ya 7000 diye bir oran var ya.. dış güvenliğe 7000 iç güvenliğe 7000/3 böyle olursa maaşa etki edecek 1/3 lük fark oluyor ;)

:)neden bu kadar sabırsızsınız arkdaşlar mahkumla içerdeki memurunda işi olmaz dışardaki memurunda bunu unutmayalım kanka filan olmassnız kımseyle şimdi sen komisyonu arıyosun komisyondaki memur bilmez senin dış güvenligin iç güvenligini infaz koruma memurunun ne iş yaptıgını bie sorsan kulaktan dolma bilgilerler cevap verir sana bu yasa bu yıl içinde çıkacak ankara pilot bölge 5 yıl içinde tüm türkiyede dış güvenlik infaz koruma memurlarına gececek kademeli olarak ama şimdi sen diyosunki keşke sözleşmeli olsaydım hiç araştırdınmı sözleşmeli memurla kadrolu memur arasındaki farkları ben bir kaçını sana analtıyım sözleşmeli memur görevde yükselme sınavlarına giremez... sözleşmeli memurda derece yoktur kadrolu memurdan 200 tl az maaş alır ben sizleri anlamakta güçlük çekiyorum arkdaşlar bu işler hemen olcak diye bi düşünceye kapılmayın önce bi göreve başlayın işin inceliklerini ögrenin araştırın okuyun takip edin ...

ittifak

Yeni Üye

:)neden bu kadar sabırsızsınız arkdaşlar mahkumla içerdeki memurunda işi olmaz dışardaki memurunda bunu unutmayalım kanka filan olmassnız kımseyle şimdi sen komisyonu arıyosun komisyondaki memur bilmez senin dış güvenligin iç güvenligini infaz koruma memurunun ne iş yaptıgını bie sorsan kulaktan dolma bilgilerler cevap verir sana bu yasa bu yıl içinde çıkacak ankara pilot bölge 5 yıl içinde tüm türkiyede dış güvenlik infaz koruma memurlarına gececek kademeli olarak ama şimdi sen diyosunki keşke sözleşmeli olsaydım hiç araştırdınmı sözleşmeli memurla kadrolu memur arasındaki farkları ben bir kaçını sana analtıyım sözleşmeli memur görevde yükselme sınavlarına giremez... sözleşmeli memurda derece yoktur kadrolu memurdan 200 tl az maaş alır ben sizleri anlamakta güçlük çekiyorum arkdaşlar bu işler hemen olcak diye bi düşünceye kapılmayın önce bi göreve başlayın işin inceliklerini ögrenin araştırın okuyun takip edin ...

Banada sistemin ilk kez birkaç ilde pilot olarak uygulanacağı söylendi aynen dediğiniz gibi,işi çok sevdim ,dış güvenlik havalıda geliyor kulağa :) sonra ;yok öyle bişey nerden çıkarıyosunuz diyenler oldu ,moralimi bozan bu oldu.

EVET ARKADAŞLAR AFYONDA YAPILAN TOPLANTININ ARDINDAN CEZA İNFAZ KURUMLARI GÜVENLİK HİZMETLERİ KANUNU TASARISI TASLAĞI ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ WEB SİTESİNDE YAYINLANDI. TASLAK İNFAZ VE KORUMA MEMURLARININ BUGÜNE DEK BİRÇOK KEZ DİLE GETİRDİKLERİ MAHKEME YOLUYLA DAVA KONUSU EDİLEN TÜM SORUNLARI ÇÖZMÜŞTÜR. BU TASLAĞIN KANUNLAŞMASI CEZA İNFAZ KURUMU ÇALIŞANLARI İÇİN BİR DEVRİM OLACAKTIR. TASLAKTA BİZ İNFAZ VE KORUMA MEMURLARI İÇİN EN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER ŞUNLAR OLMUŞTUR :

1 – İNFAZ VE GÜVENLİK TAZMİNATI ADI ALTINDA YENİ BİR KAZANCIMIZ OLACAK. İNFAZ VE KORUMA BAŞMEMURLARI İLE İNFAZ VE KORUMA MEMURLARI 451,22 TL OLARAK BU TAZMİNATI ALACAKLARDIR.

2 - 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNUNUN 40. MADDESİNE EKLENEN ÜNVANLAR; CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜRÜ, CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜR YARDIMCISI, İNFAZ UZMANI, İNFAZ UZMAN YARDIMCISI, İNFAZ VE KORUMA BAŞMEMURU, İNFAZ VE KORUMA MEMURU/N'NA 90 GÜN FİİLİ HİZMET ZAMMI YANİ YIPRANMA VERİLMİŞTİR. BU DÜZENLEME İLE 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK HAKKI KAZANMIŞ OLACAĞIZ.

3 - ADALET BAKANLIĞI PERSONELİNE ÖDENEN FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ İLE İLGİLİ MADDE METNİNDEN (CEZA İNFAZ KURUMLARI HARİÇ) İBARESİ İPTAL EDİLMİŞTİR. BU MADDENİN KISA BİR SÜRE ÖNCE TAMAMEN KALKMASI NEDENİ İLE BU ÖDEMEDEN FAYDALANAMAYACAĞIZ AMA SEMBOLİK OLARAK ÖNEMLİ BİR DÜZENLEME.

4 - ŞU ANDA ALMAKTA OLDUĞUMUZ ADALET HİZMETLERİ TAZMİNATI %75 İLA %150 ORANINDA YENİDEN DÜZENLENMİŞTİR YANİ ARTIRILMIŞTIR.

ARKADAŞLAR BUNLAR BİZLER İÇİN EN ÖNEMLİ KONULAR OLDUĞU İÇİN SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. TASLAĞIN YASALAŞMASI İLE BEKAR BİR İNFAZ VE KORUMA MEMURU MAAŞI 2280 TL EVLİ VE 1 ÇOCUKLU BİR İNFAZ VE KORUMA MEMURU MAAŞI İSE YAKLAŞIK 2450 TL CİVARINDA OLACAKTIR. TASLAĞIN 2012 YILI İÇERİSİNDE YASALAŞMASI MUHTEMELDİR.BU ARADA SAYIN ADALET BAKANIMIZIN AFYONDAKİ TOPLANTI SONUNDA YAPTIĞI AÇIKLAMADA 'HASSAS VE ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPTIKLARINA İNANDIĞIMIZ PERSONELİMİZİN ÖZLÜK HAKLARINDA GEREKLİ İYİLEŞTİRME VE DÜZENLEMELERİ YAPARAK TASLAĞA EKLEDİK' ŞEKLİNDEKİ AÇIKLAMASI DA BİZLERİ AYRICA MUTLU ETMİŞTİR. İNŞALLAH TÜM CEZA İNFAZ KURUMU ÇALIŞANLARINA HAYIRLI UĞURLU OLUR

bu yasa çıkarsa sözleşmelinin durumu ne olacakk onlarda kadroya geçecekmiii bende yeni kazanan arkadaşlardanımmm çok merak ediyorumm nasl olacakk ben şu an lisans mezunuyum sözleşmelinin maaşı ne kadar olacakk eğer ki yasa çıkarsa bizim maaşlar da artacakkmııı

ittifak

Yeni Üye
2008 yılında başlatılan bir çalışma halen komisyona bile gelememiş açıkcası ümitsizim.Bu arada denetimli sertbestlik çalışanları ile ilgili bir resim paylaşmak istiyorum göze hoş geliyor.Üniforma astronotu andırıyor ama :)

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/images/icerikfoto/image/res/a1/kasim2011/adli7.jpg

Duyumlara göre (Yazılanlara göre) maaşda bir artma olacak. Ayrıca sözleşmelilere de kadro verilecek diye hatırlıyorum. Çünkü o kadar dış güvenlik için personeli birden bulamazlar. Kurum içinden de almak gerekecek. Zaten herhalde kurum içi ve dışı diye birşey kalmaz.

inş bu şekliyle en kısa zamanda çıkar. bu 3.madde de önemli baya. yani tahminimce ilerde belki ek mesai için yol hazırlanmış oluyor. ileriye dönük uygunluk ;)

1-) İNFAZ VE GÜVENLİK TAZMİNATI ADI ALTINDA YENİ BİR KAZANCIMIZ OLACAK. İNFAZ VE KORUMA BAŞMEMURLARI İLE İNFAZ VE KORUMA MEMURLARI 451,22 TL OLARAK BU TAZMİNATI ALACAKLARDIR.

buna göre bu tazminat herkese eklenecek kardeş ;)

inş bu şekliyle en kısa zamanda çıkar. bu 3.madde de önemli baya. yani tahminimce ilerde belki ek mesai için yol hazırlanmış oluyor. ileriye dönük uygunluk ;)

Bu şekli ile geçerse baya bir düzelme olacak gibi.Bir de isim olarak cezaevi polisi diye bir şeyler dolaşıyor. İnfaz Koruma Memuru biraz uzun geliyor kulağa.

hiç bilmiyorum öyle birşey var mı haberim yok. bunu değişsin diyen arkadaşlar vardı fikir olarak söyleyen ama gündemde var mı bilmiyorum ;)