2012 Mülakat Soruları

sivas adliyesinde girdim arkadaşlar sorular
1-açık ve kapalı cezaevi nedir tanımla
2-lozan ant. açıkla
3-avrupa insan hakları mah. nerde nasıl başvurulur açıkla

antalyada girdim sınava.beşer beşer aldılar içeri.en çok çoğrafya sordular.önemli olan diksiyon ve duruş

arkadaşlar ben hatay adliyesinde girdim ... güney afrikadan beş ülke say dediler ..suç ve ceza nedir dedi. ceva evi türlerini say dedi.. herkesin hakkında hayırlısı olur inşallahh.. ama girenlerin çoğu mutsuz ayrıldı ...

sanırım elendim ben arkadaşlar cezaevleri infaz kurumları hangi kanuna tabidir dediler bilemedim iki ilçe söylediler nereye bağlı dediler yapamadım tmbb yi yanıyan ilk devleti sorudular(afganistan) ben ermenistan dedim. kapalı ceza evlerini say dediler harf şeklinde olmayacakmış. bende sadece yüksek güvenlikliyi bildim. sakarya adliyesi. duruşum tavırlarım süperdi. kendimden cok emindim arkadaşlar sizce kazanırmıyım?sessiz devrim bi yorum yapsan :D

sanırım elendim ben arkadaşlar cezaevleri infaz kurumları hangi kanuna tabidir dediler bilemedim iki ilçe söylediler nereye bağlı dediler yapamadım tmbb yi yanıyan ilk devleti sorudular(afganistan) ben ermenistan dedim. kapalı ceza evlerini say dediler harf şeklinde olmayacakmış. bende sadece yüksek güvenlikliyi bildim. sakarya adliyesi. duruşum tavırlarım süperdi. kendimden cok emindim arkadaşlar sizce kazanırmıyım?sessiz devrim bi yorum yapsan :D

hani bir laf vardır ya çıkmayan candan umut kesilmez diye... bu işler hiç belli olmaz. bende her soruyu bilemedim. benimde bilmediğim oldu. ya nasip

Avrupa birliği üyelerinin hakları nelerdir arkadaslar bulamıyorum yardımcı olur musunuz acıl mülakata girmek üzere olan arkadas benden cevap beklıyor

herkese kolay gelsin arkadaşlar, bu forumu yaklaşık bi haftadır takip ediyorum. hepinizden allah razı olsun, yarın bende mülakata girecem inşallah hakkımızda hayırlısı olur..
ankaradan katılcam bana söyleyebileceğiniz yardımcı olabilecek bişeyler varmı ??

silifke komisyon soruları;
1.saltanatın kaldırlması
2.izmir iktisat kongresi
3.saltanatın kaldırılması
4.soyadı kanunu
5.medeni kanun
6.möntro
7.misak-ı milli
8.kongreler
9.kılık kıyafet kanunu gibi soruların tarihlerini istediler.
10.cezaevi disiplin kurulu kimlerden oluşur
11.cezaevi dış ve iç güvenlikten kimler sorumlu
12.cezaevinde doğan çocuk kaç yaşına kadar annesinin yanında kalır
13.cezaevine mahkuma kargoyla hediye gönderilirmi
14.mahkumun iyi kaline kim karar verir
15.mahkumun bulundurabildiği özel eşyalar
16.mahkum istediği zaman telefonla görüşebilirmi
17.kaç çeşit ceza vardır, hapis cezaları nelerdir
18.infaza kim karar verir
19.cezaların infazı hangi kanuna uygulanır
20.kendisine gönderilen mektubu alamayan mahkum kime başvurur......gibi meslek bilgisi soruları sordular

ağırlık inkilaplar ve atatürk ilkeleriyle ilgili sorular çıkıyor. silifkede girecek arkadaşlara başarılar...

halis20

Yeni Üye
evet arkdaşlar bende cıktım mülakttan :) heyecanlanırım diye düşünürken oradaki arkadaşları görünce acaip rahatladım cok az bi heyecan vardı.girerken cok rahattım bende almadım burahatlık nerden geldi:)neden se bana 5tane soru sordular kimilerine 2tane sormuslar:S
benim sorular
idari mahkemelerin görevleri nedir
danıştay hakkında ne biliyorsun
amasya genelgesi kimler arasında olmus ve kim onaylamıştır
infazbaşmemurun görevleri nelerdir
yüksek mahkemeleri say dedi
ben 4tanesini bildim mesleki soruya ve yüksek mahkemelere takılmadan cevap verdim.amasya genelgesine yarım cvp verdim doğrmumu onuda bilmiyorum.içeri ilk girdiğimde tam o sıra da bir görevli savcılara dosya imzlatacaktı yürümeye başladım savcı kapayı işaret etti diğeri sengel kızım sengel dedi:D
ismi mi sordu ve ismimle ilgili bir sarkı var sen bilirmisin dedi gülerek duymadım bilmiyorum dedim sonra adımı soyadımı söyledim senin soyadın da mı var dedi tabiki dedim benim adımda hasan bana lakap olarak hilmi derler senin de varmı öyle lakabın dedi hayır dedim peki tamam sorulara gecelim dediler (sanırım beni güldürmeye calıştılar ama hiç gülmedim istifimi bozmadım:D)
sonuc olarak pek ümitli değilim hakkımda hayırlısını diliyorum sadece...

forum yöneticilerinin ve tecrubeli üyelerin dediği gibi sorulan sorulan ın hiçbir önemi olmadığını cevap vermenin de çok değeri olmadığını mülakat a ve o ortama girince anladım. sizlerin hep söylediği ,gerçekten oradaki duruş çok çok önemli. ben 4 sorudan 2 sini bildim ama bu site sayesinde mülakatı geçeceğimi düşünüyorum. komisyona bu görevi yapabileceğimi hissettirdim tebrik ettiler. inşallah kötü bi süpriz olmaz :) herkese başarılar diliyorum. site yönetimine ve tecrubelerini paylaşan arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. iyi günler

gölmarmara nerde tbmm nin ilk başkanı ve ilk kaç kişi ile toplandı icra ve hükümözlü nedir 3 hobi 3 fobi aile hakkında sorular urfada dün soruldu.....