Üniversitede Harçlar Kaldırıldı

Kayıt
4 Ocak 2012
Mesajlar
2.130
Beğeniler
1
Şehir
eskişehir
#1
Üniversitelerin birinci öğretiminde harçlar kaldırıldı. Müjdeyi, Bülent Arınç verdi.

Hükümet sözcüsü ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının karşısına çıktı.

Gündeme dair soruları da cevaplayan Arınç, "Bundan böyle birinci öğretimde harçlar kaldırılmıştır" dedi.

Toplantı sonrasında bir "müjde" açıklamak istediğini belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencileri için harçların kaldırılacağı müjdesinin, bugün bir kararnameyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Arınç, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır.

TOPLAM 3 MİLYON 475 BİN 874 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

2011-2012 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir. Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir. Yine 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır"

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANIP YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Arınç, birinci öğretimden ve açık öğretimden harçların kaldırılmasının bugün gerçekleştiğini ifade ederek bu akşam mükerrer veya yarınki Resmi Gazete'de kararnamenin yayımlanacağını bildirdi.

http://www.haberler.com/universitede-harclar-kaldirildi-3895095-haberi/
 
Kayıt
6 Mart 2012
Mesajlar
238
Beğeniler
2
#4
Üniversite harçları kaldırıldı. Ben hayatımda böyle rezalet görmedim bana bu yapılır mı ? ayıptır günahtır :S 9 yıldır ödediğim harç parasını yasal faiziyle geri almak istiyorum! HEMEN ŞİMDİ!!! :D
 
Yukarı Alt