Ödemiş'i Kazandım, Sorularım Olacak Acilinden

Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#1
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Hamdolsun kazandım Ödemiş'i. Şimdi benim ilk yapmam gerekenler neler? Gerekli evrakları siteden indirdim ama sorularım var, cevaplarsanız sevinirim.

1. Heyet raporunu bakanlığın belirlediği herhangi bir ilden alabilir miyim? Mesela Eskişehir Devlet Hastanesi'nden alsam olur mu?

2. Arşiv Araştırması Formu'nda üst kısım Güvenlik Soruşturma bölümüyken, alt kısımda Nüfus Cüzdan Sûreti kısmı var. En altında da onay yeri var. Nüfus müdürlüğüne mi götürüp onaylattıracağım? Ya da tamemen onlar mı doldurup onaylayacak anlamadım?

3. Mülakat günü Yazı İşleri Müdür adliyede bize şöyle dedi: "Alelâde bir sağlık raporu olmaz, 'İnfaz ve Koruma Memuru olur' şeklinde detaylı bir rapor almanız lazım. Yanlış almayın sonra kaydınız uzar, gecikir." demişti. Heyete gidip ne söylemem lazım benim? Onlar işini bilir mi? Alışmışlardır rapo vere vere diye düşünüyorum ama?

4. Daha önce mal bildirimi beyanında bulunmamıştım. Ben bunu kime danışabilirim? Zaten bir motosikletim var, bir de babadan kalma dükkanda hissem. Ben bunu nasıl ifade edeceğim ki beyanda? Çok çetrefilli gibi geldi. Yanlış doldurmayalım diyorum.

Şimdiden teşekkür ederim. Vakti ve bu konular hakkında malumatı olan arkadaşlardan cevap istirham ediyorum.
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#2
Ek olarak: Geçen alımda kazanan arkadaşlar hala atanmadılar. Herkes mi böyle 7,5 - 8 ay sonra ancak işe başlayabiliyor yoksa nadiren mi oluyor?
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#3
Görev dağılımını idare neye göre belirliyor? Her personelin kabiliyetine göre mi yoksa kıdemlilere iltimas mı tanınıyor?

Mesela İnfaz Bürosu revaçta gibi, ne iş yapar o kısımda çalışanlar?
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#4
Allah razı olsun hocam.

Ben Polatlı'dayım, Eskişehir'den alacağım raporu nasipse ben de. Aradım, P.tesi, Çarşamba ve Cuma günleri imiş kurul. 110 TL'den başlar, doktor tahlil isterse ekstra ücret çıkar dedi.

Bir de Eskişehir ciddi ciddi inceliyor mu? Bu konuda bilgi verir misin sana zahmet? Askeri usül vücudu vesaire inceliyor mu? Bir kusurumuz yok hamdolsun da, soyun giyin olayı olmasa iyi olur. :)
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#5
Rapora siz ne yazdırdınız? Ödemiş'te asmışlardı aslıdna böyle yazılacak diye ama ben kazanacağımı düşünemedim pek torpilden falan. :) Almamıştım astıkları yazıyı. Bir örneği olsa keşke.

Hocam benim mal beyanında; babamdan kalma dükkanda abim, annem ve benim ortak hissemiz var. Ben bunu nasıl yazacağım oraya şimdi? Benim desem değil, benim değil desem yine değil. :) Bunu kime danışabilirim acaba ki yahu?
 
Kayıt
30 Mayıs 2012
Mesajlar
149
Beğeniler
0
#6
sağlık raporunu biz adliyenini sitesinde isimleri ilan edien devlet hastanelerinden birinden almıştık.belki şimdi o mecburiyet kalkmış olabilir.infaz korumu memurluğu için heyet raporu diyorsun.heyete giriyorsun 7-8 uzman doktor muayene edip heyet raporu çıkarıyorlar.bizim atamamız eğitim ve staj bittikten 35 gün kadar sonra olmuştu.
hangi birimde çalışacağın kurum müdürüne bağlı.göreve başladığınızla sizle daha önceki iş ve tecrübeleriniz(yani daha önce nerde çalıştın ne iş yaptın gibi)ve eğitiminiz ,branşınız hakkında mülakat yapıp ona göre birimlere verebilir.yada başka türlü değerlendirme yapabilir.şimdiden sabırsız olmayın mutlaka atanacağınız günde gelir :)
 
Kayıt
30 Mayıs 2012
Mesajlar
149
Beğeniler
0
#7
önemli bir sağlık sorunun yoksa hiç korkma ,alırsın raporu.kazandığın adliyenin sitesini bir incele ordaki ilanlarda rapora yazılacak metin vardır.kafana göre yazdırma.ben istanbulda haseki hastanesinden almıştım.onlar zaten yazılacak metni biliyordu.kendileri yazmışlardı
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#8

Sağolasın. Sen özellikle belirttin mi hocam "İnfaz Koruma olur." şeklinde yazılacak diye? Soruyorlar mı yoksa?
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#9
Bir soru daha sorayım. Burdaki listede bulunduğum ilçedeki hastane de var.

http://www.memurlar.net/haber/339616/

Ankara - Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi ...diye.

Burdan da alabilir miyim acaba? "SAĞLIK KURULU RAPORU VERMEYE YETKİLİ SAĞLIK KURULUŞLARI" diyor ama, illa büyükşehir hastanesi mi olmak zorunda?
 
Kayıt
6 Mart 2012
Mesajlar
372
Beğeniler
0
#11
oncelikle hayırlı olsun. raporu heyet kurulu olan tüm devlet hastenelerinden veya universite hastenelerinde alabilirsin. bakalığın belirledği hastene devri bitti o mecburiyet kaldırıldı.
bende atama bekleyenlerdenim. atama süresi genel olarak 20-40 gun arasında değişiyor. geçem alımlardada boyleydi.ortalama 7-8 ay sonra başlıyoruz.
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#12
Teşekkür ederim cevaplar ve iyi dilekler için.

Ödemiş'te yeni yapılan T Tipi CİK bizimkisi. Kapalı ve Açık yanyana/iç içe sanırım. Ağustos 2014'te bitecekmiş. Şu an adliyenin yanında da eski bir CİK var.

Yeni CİK açıldığında oraya başka kurumlardan tecrübeli personeller de getirecekler mi? Tüm personelin acemi olması pek mantıklı gelmedi bana.

Bir de bu T Tipi Kapalı - Açık kurumlara alırken kıstas var mı? Sizce hangisi iyidir? Artısı eksisi nedir?
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#13
Eğitim merkezine kayıt esnasında kefil istiyorlarmış 2 tane. Memur vasfı olması şart mı? Annem, ağabeyim, eşim olabilir mi? Farkeder mi?
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#15

Bak böyle bir şey buldum hocam nigde.adalet.gov'da:

d) “Ek-8 Müteselsil Kefil ve Müşterek Borçlandırma Senedi”ni bulundukları yerde notere onaylatan adayların, ayrıca kefil ile birlikte gelmelerine gerek yoktur.
 
Kayıt
6 Mart 2012
Mesajlar
372
Beğeniler
0
#16
bak kardeşim kefili noterde halledersen eğitim merkezine gerek yok tabiki kefilleri getirmenin. haaaaaaa ben noter parası vermem kefilleri eğitim merkezine notere falan gitmeden gotururum dersen o zaman goturceksin eğitim merkezine kefilleri......
 
Kayıt
30 Mayıs 2012
Mesajlar
149
Beğeniler
0
#18
kefillerin eğitim merkeziyle aynı ilde değilse en mantıklısı noter bence.birde onların yolparası gel git,musait oldu olmadı bir sürü dert :)
 
Kayıt
13 Kasım 2012
Mesajlar
294
Beğeniler
0
#19
Arkadaşlar Mal Bildirim Beyannamesini doldurmakta zorlanıyorum.

Babadan kalma dükkanın 4/1 hissesi va üzerimde. Onu beyan etmem lazım.

Bu BÖLÜM 1'de Kimlik Bilgileri kısmına kimi yazıyorum?

Bir de BÖLÜM 2'de Taşınmazların beyanında Edinme / Satış Tarihine babamın vefat ettiği tarihi mi yazacağım?

Malik'in TC No kısmına kimin TC'sini yazacağım? Dükkan annem, ağabeyim ve benim?

Edinilen Malların Kaynağına İlişkin Açıklamalar kısmına dükkanın babamdan kaldığını mı yazayım? Orası beni ilgilendiriyor mu?

Yardımcı olursanız sevinirim. Tek eksik evrağım bu kaldı.
 
Kayıt
6 Mart 2012
Mesajlar
372
Beğeniler
0
#20


benimde ev vardı hisseli.ben tapuya gittim ordan butun bilgileri sordum. yanımda mal beyanı vardı. buraları doldurcam dedim. yardımcı oldular. edinme kısmına da babandan kaldığını yazacaksın.
 
Yukarı Alt