MAHKUMLAR MARKA YARATTI

Kayıt
4 Ocak 2012
Mesajlar
2.130
Beğeniler
1
Şehir
eskişehir
#1
Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu, kuruyemiş ve bakliyat ürünlerini ´Toprakkale CİK´ adıyla markalaştırdı.

Cezaevinde 4 yıl önce 140 dönüm alanda oluşturulan mobilya marangoz, mantar yetiştiriciliği, seracılık, sebze-meyve bahçeleri, demir doğruma, bakliyat ve kuruyemiş kavurma ve paketleme tesislerinde çalışan 180 mahkum, 5 milyon liralık ciroya ulaşıp, devlete yaklaşık 700 bin TL kazandırdı.
Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin ürettikleri kuruyemiş ve bakliyatların ülke genelinde 120 cezaevindeki kantinlerde mahkum ve halka pazarlandığını belirti. Ertekin, şöyle dedi:
"Türkiye'de ilk defa bir cezaevi, üretimini yaptığı gıda ürünlerini kendi markasıyla tescil ettirdi. Toprakkale CİK markasının tüm cezaevlerinde yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Cezalarını çeken mahkumlar burada hem meslek öğreniyor, hem de döner sermayeden kar payı ve maaş alıyorlar. Her mahkumun aylık geliri ortalama 160 lirayı buluyor, geçen yıl da mahkum başına 496 lira kar payı dağıttık."
Denetimli Serbestlik Yasası'ndaki düzenlemelerin ardından cezaevindeki 100 mahkumun tahliye edildiğini, 80 mahkumla faaliyetlerin sürdüğünü kaydeden Mustafa Ertekin, bakliyat ve kuruyemiş kavurma ve paketleme işinin yanı sıra, seralarda domates, biber, salatalık ve patlıcan yetiştirilip cezaevlerine gönderildiğini, mobilya atölyesinde de kamu kurumlarının ihtiyacı olan evrak dolabı, masa ve sandalye üretildiğini anlattı.
Ertekin, usta öğreticilerden meslek öğrenen ve çalışarak gelir sağlayan mahkumların kendilerini daha mutlu hissettiğini vurgularken şöyle konuştu:
"Amacımız, mesleki eğitimle mahkumların rehabilitasyonunu sağlamak. Bu cezaevinde faaliyetlere katılan hükümlülerin, cezaları tamamlayıp çıktıktan sonra normal hayatta tekrar suça karışmamaya dikkat ettiğini anlıyoruz. Kurumumuzda meslek öğrenen kişilerin de devlet kurumlarında işe girdiğini öğreniyor, mutlu oluyoruz. Amacımız, hükümlülerin meslek öğrenip, kendi kazançlarıyla mutlu bir hayat sürmelerini sağlamaktır."

Bağlantıları görmek için üye girişi yapmalısınız.
 
Yukarı Alt