Kato Dağı'nda çatışma: 1 asker şehit

Kayıt
16 Şubat 2012
Mesajlar
624
Beğeniler
0
#1
Kato Dağı'nda çatışma: 1 asker şehit
Hakkari-Şırnak sınırları arasında bulunan Kato Dağı bölgesinde karada ve havada büyük bir operasyon başlatıldığı belirtildi.
Güncelleme:13 Temmuz 2012 16:00

24 Haziran 2012 tarihinde Kato Dağı'nda Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nca gerçekleştirilen operasyon esnasında bir grup PKK mensubu ile temas sağlanmış, çıkan çatışmada 1 uzman erbaş şehit olurken 3 uzman erbaşı da hafif şekilde yaralanmıştır. Önceki gün hakim tepelere konulan termal kameraların Kato Dağı bölgesinde hareketlilik tespit etmesi üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye helikopterler sevk edildi. Akşam saatlerinde de devam eden hava hareketliliği halen devam ederken Fatih Kışlası'nda ise hazırda bekletilen özel birliklerin Kato Dağı'na indirildiği belirtildi.

Büyük bir hareketliliğin sürdüğü Kato Dağı bölgesinde gelen bazı helikopterler ise Fatih Kışlasına indi. Hemen akabinde ise ambulans hareketliliği yaşandığı gözlendi. Devam eden operasyonda yaralananın olup olmadığı hakkında ise halen resmi bir açıklama yapılmazken, bölgeyi iyi tanıyan köy korucularının da helikopterlerle bölgeyle gönderildiği belirtildi.

İHA
 
Yukarı Alt