infaz koruma memurlarının sorunları Meclise taşındı

Kayıt
30 Kasım 2011
Mesajlar
148
Beğeniler
3
Şehir
ankara
#1
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, infaz koruma memurlarının sorunlarını Meclise taşıdı.

Dün yapılan görüşmeler sırasında Genel Kurulda konuşma yapan Özcan, sözleşmeli personel uygulamasının infaz koruma memurları açısından da dengesizlik yarattğını dikkat çekerek "İnfaz koruma memurları uygulamada güvenlik personeli, bordroda ise idari çalışan durumundadır. Bu nedenle de mesleki yıpranma payı verilmemektedir. Güvenlik sağlamayı gerektiren benzer mesleklere yıpranma payı veren Hükûmet, infaz koruma memurlarını bu hakkın dışında tutmaktadır. Çalıştığı kurumdan içeri girerken cep telefonu dâhil dışarıyla bağlantılı her şeyini kurum içinde bırakan, günde ortalama bin kapı açıp kapatan, her türlü insanla muhatap olan infaz koruma memurları kendilerini şöyle tanımlamaktadır: 'Otuz beş yıla hükümlü, bordrolu mahkûmlar.' Her gün defalarca radyasyon etkisi altında kalan infaz koruma memurları emeklilik sonrasında bu durumun da etkisiyle beklemedikleri hastalıklarla karşı karşıya kalmaktadır." dedi.

Türkiye'de cezaevine giren bir kişinin cezaevinden çıktıktan sonra yeniden içeri girme oranının, uygarlık düzeyinde yaşadığımız ülkelerin neredeyse tamamından daha yüksek olduğunu belirten Özcan şöyle konuştu: "Bunun bir nedeni de insanlar cezaevinde iken onları topluma kazandırma çalışmalarının yetersizliğidir. Mesleki sorunları çözülmeyen infaz koruma memurlarının bu konuda iş de üstlenmesi kabul edersiniz ki çok zordur. Kaldı ki, bu konuda Adalet Bakanlığının da ilgili bakanlıklarla koordinasyon kurarak sistemli bir çalışma içinde olduğunu söylemek oldukça güçtür."
 
Kayıt
9 Mart 2012
Mesajlar
72
Beğeniler
0
#3
resmi kurumlar içinde personeli resmen unutulan bir kurum.... her koğuş kapısında biz varız ama HİÇ yokuz... ANLAYABİLENE SAYGILAR...
 
Kayıt
6 Mart 2012
Mesajlar
238
Beğeniler
2
#4
esesom beğen butonu hatta çok beğendi butonu olsaydı inan yorumunu defalarca beğenirdim... çok anlamlı olmuş ağzına sağlık
 
Kayıt
30 Mart 2012
Mesajlar
99
Beğeniler
0
#8
arkadaşlar bunların nedenini biliyor musunuz :? durun ben söyleyeyim. silahlı kuvvetleri, emniyet güçleri,diğer kamu kuruluşlarında çalışan personelleri savunacak, haklarını koruyacak ,arkasında duracak sahipleri var .peki bizim sahibimiz var mı? bunun cevabı ne olabilir sizce ? yorumu sizlere bırakıyorum.
 
Yukarı Alt