Mülakata nasıl bir kıyafetle gidilmeli?

Kayıt
10 Temmuz 2013
Mesajlar
8
Beğeniler
0
#1
Arkadaslar mulakatlara az kaldı bılgısı olan arkadaslardan rıcam mulakata nasıl bır kıyafetle gıtmelıyız resmı bır gıyımle mı yoksa fark etmez mı?
 

kardelenkurt

Kurucu
Yetkili Kişi
Kayıt
13 Kasım 2011
Mesajlar
349
Beğeniler
17
Yaş
37
Şehir
Ankara
#3
arkadaşlar karşısına çıktığınız insanlar savcı ve hakim statüsünde. Gayriciddi bir kıyafet, saç sakal tipi olumsuz olacaktır.

Memur gibi çıkın karşılarına ben bu işi yaparım edasında. Net cevap verin, bilmiyorsanız ııııı demeyin bilmyorum efendim diyin

Tam takım, kravatlı olun, net olun ciddi olun.Bu size kazandırır, kaybettirmez..saygılar
 
Kayıt
3 Şubat 2012
Mesajlar
243
Beğeniler
0
#4
şu anda yaz uygulaması war kamu da bu yüzden kravat ve ceket gerekmior ama komisyon karşısında giymelimiyiz ?
 
Kayıt
1 Şubat 2013
Mesajlar
50
Beğeniler
0
#5
'Kardelenkurt' Şimdi ben adalet mezunuyum ancak beni yük. öğ.r 2yıl diye geçmişler aradım söyledim ama adam çok gayri ciddi yaklaştı meseleye yaparız düzeltiriz ayağına yattı ama benim güvenim yok mülakatta ben kendim söylesm şifahen kendimizi tanıtırken olur mu?

Allahım hepimize nasip ve nail etsin sevineceğimiz sonuçlara erdirsin aziz günlerde (amin)
 

kardelenkurt

Kurucu
Yetkili Kişi
Kayıt
13 Kasım 2011
Mesajlar
349
Beğeniler
17
Yaş
37
Şehir
Ankara
#7
yaz uygulaması ile alakası yok kardeşim. Memur olmak için kendimizi vitrine çıkartıyoruz. Ne kadar ciddi olursanız bu size kaybettirme kazandırır. Spor bakanlığı değil adalet bakanlığı mülakatı bu. Karşınızda hakim ve savcı olacak. Size tavsiyem damat gibi çıkın karşılarına bu iş için aradığınız adam ben havası verin.

Cengiz senin soruna gelince kardeş bence dosya verdiğin komisyonu arama, bizzat git bunu düzelttir. Mülakatta bunu söyleme şansın olmayabilir, bence riske atma.
 
Kayıt
16 Şubat 2012
Mesajlar
624
Beğeniler
0
#8
temız ayakkabı gomlek pantolon traş ile birlkte gidin arkdslr ancak orda öz güveninizi yansıtmaya calısın su varkı koyun gıbı ıcerı alırsalar eger moral bozmayın itici cümleler kurabılır komısyon sızı denemek ıcın aldırmayın durusunuzu cok ıyı sergileyın Rabbim yardımcınız olsun *yes*
 
Kayıt
3 Şubat 2012
Mesajlar
243
Beğeniler
0
#9
kravatın rengi önemli mi sizce boy kilo ölçümlerine gelenler arasında takım giyip kırmızı kravat takanlar vardı
 
Kayıt
18 Ocak 2012
Mesajlar
256
Beğeniler
0
#11
öncelikle mülakata girecek arkadaşlarıma başarılar dilerimAllah yardımcınız olsun mülakatta temiz derli toplu giyinin bayanlar özellikle yaz ayı diye acılıp sacılmasınlar mankenlik ajansına gitmiyorsunuz torpilinize güvenmeyin yani okılıkla girsenizde alınmazsınız erkeklerde kısa pantolon kapri tarzı giyinmesin atlet falan onun dışında takım şartdegil bence ben kot pantolonla kazandım ama gayet düzgün bir giyimim vardı diğer bayanlara göre abartısızdım
neyse sunu unutmayıninsanı görünüşüyle karşılarlar düşünceleriyle ugurlarlar siz acık net olun tane taneortabir ses tonuyla cevap verin kendinizi iyi tanıtın korktugunuzu belli etmeyin sakin olun ama rahat değil net cevaplar verin bildiğinizi belli edin ciddidurun ama somurtmayın ve en önemlisi kendinize güvenin Allah yolunuzu acık etsin hepinizin hakkında hayırlısıolsun
 
Kayıt
21 Ekim 2012
Mesajlar
87
Beğeniler
0
#12
Mülakatta el, kol hareketleri nasıl olmalı deneyimli arkadaşlar, bilgi verebilirse iyi olur. Ayakta dururken eller yanda sabit mi olmalı yoksa, arkadan veya önden bağlı mı olmalı en çok bu kafama takılıyor bu ara.
 
Kayıt
3 Ocak 2013
Mesajlar
5
Beğeniler
0
#13
Arkadaşlar, mülakata girdiğiniz zaman kendinizden emin olun.Davranışlarınızla kendinize olan güveni komisyona belirtin.Sorulan sorulara kısa ve net cevap verin.Ses tonunuza dikkat edin, sesiniz titremesin, biraz yüksek sesle konuşun ama bağırmamak koşuluyla.Bilmediğiniz birşey olduğunda fazla düşünmeyin, bilmiyorum deyip geçiştirin.Ayrıca sizi kızdırmaya çalışacaklardır.Saçma sapan sorular gelebilir.Bu sorulara sakin bir şekilde cevaplamanız önemli.Komisyondakilerle göz teması kurmalısınız, aynı zamanda vücut dilini de kullanınız(el, kol hareketleri vs.)Bunlar size + puan olarak geri dönecektir.Unutmayın, mülakatta bilgiden çok hal ve hareketlerinizi inceleyecekler.Çünkü kpss ile bilginizi zaten sınadılar.Ben bu yöntemlerle mülakatı geçtim inş. sizlerde başarılı olursunuz.
 
Kayıt
1 Şubat 2013
Mesajlar
50
Beğeniler
0
#14

evet eller yanda mı yoksa önde bağlı şeklide mi olmalı önde bağlı olursa bu sefer çok aciz gibi görünmüş olmayalım özellikle çalışan arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur. Hepimize başarılar.
 
Yukarı Alt