Dağlıca'dan kara haber

Kayıt
4 Ocak 2012
Mesajlar
2.130
Beğeniler
1
Şehir
eskişehir
#1
HAKKARİ'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı

SAAT 04.00'TE SALDIRDILAR
PKK'lı teröristlerin 8 askeri şehit ettiği 16 askeri yaraladığı hain saldırının detayları da belli olmaya başladı.

Irak topraklarından gece sınıra sızan PKK'lı teröristler, arasında 10 kilometre mesafe bulunan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik'teki İç Güvenlik Taburu'nun üs bölgeleri ile Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na aynı anda saldırdı. Saat 04.00'te önce havan ve roketatar ateşi açan teröristler, ardından uzun namlulu silahlarla saldırı başlattı.

8 ŞEHİT, 16 ASKER YARALI, 10 PKK'LI ÖLÜ
Alacakaralıkta başlayan PKK saldırısına anında karşılık veren askerlerle teröristler arasında şiddetli çatışmada, Yeşiltaş Karakolu'nda teröristlerin açtığı ilk ateşle 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı.

Saldırının duyulmasıyla birlikte Hakkari, Şemdinli ve Yüksekovadaki birliklerden çatışma bölgelerine karadan ve havadan takviye birlikler sevk edildi. Şemdinli'deki 3'üncü Dağ Komando Taburu ile Yüksekova'daki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler PKK'lıların kaçış yollarını ateş altına aldı. Sikorsky helikopterler çatışma bölgesine özel timleri indirdi. Saat 04.00'te başlayıp yaklaşık 3 saat süren çatışmalarda 10 PKK'lı ölü ele geçirildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Hakkari Valiliği bu sabah 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı PKK saldırısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"19 Haziran 2012 Salı günü sabaha karşı, Yüksekova Yeşiltaş Karakoluna PKK terör örgütü mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulmuştur. Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş ve 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

YÜKSEKOVA'DA HAREKETLİ SAATLER
PKK'lılar tarafından dün gece Dağlıca Bölgesi'ndeki Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırının ardından bölgede askeri hareketlilik hiç durmadı. Yüksekova'daki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda Skorsky helikopterleriyle sürekli çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar taşındı. Ayrıca helikopter pistinde sürekli ambulanslar hazır bulunduruldu.

Öte yandan kobra helikopterlerde sürekli çatışma bölgesine bomba yağdırdı. Bu arada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bölgede inceleme yapmak için Yüksekova'ya geldi. 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'na helikopterle gelen bakanlar buradan çatışmanın yaşandığı Dağlıca bölgesine gidecekleri belirtildi.


Bağlantıları görmek için üye girişi yapmalısınız.
 
Kayıt
4 Ocak 2012
Mesajlar
2.130
Beğeniler
1
Şehir
eskişehir
#2
Yüksekova'da 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonda 300 kişilik PKK lı grup abluka altına alındı.

Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde iki ayrı koldan yürütülen operasyona 4 bin asker katılıyor . Operasyona özel harekat polisleri ile korucularda destek veriyor.. Bölgeye sürekli asker indiriliyor..

Bağlantıları görmek için üye girişi yapmalısınız.
 

Baha

Yeni Üye
Kayıt
29 Şubat 2012
Mesajlar
23
Beğeniler
0
#6
Aslında böyle konularda konuşmak istemem ama bölgeyi bilen birisi olarak o Şerefsizlerinde mantığını bilen birisi olarak birkere terörle mücadele yöntemi yanlış. Teröristle mücadele edeceksen onlar gibi dağda yaşayacaksın nokta bölgede oturup karakolda açık hedef olmayacaksın. Teröristle barış olmaz açılım diyerek teröristle barış imzalayacağız dedikçe bunu gündeme getirdikce adamlar eylem yapıyor. Karşındaki adam terörist kürtler adına savaşıyorum deyip kendi kökenine kurşun sıkan adamla nasıl anlaşabilirsin. Anlaşacağın örgütün bir uzlaşma barışma şartı bile yok. Abdullah Öçalana ev hapsi diyor sen istersen paşa yap bu örgüt yine durmaz tek kurtarır yolu var zamanında özel harekatçılarin yaptığı gibi dağda yaşayıp onların gelmesini beklemeyip sen onların yuvalarına gidip kökten tek tek temizleyeceksin.neyse daha fazla uzatmayayim başımız sağolsun Allah daha fazla acı göstermesin kalanlara sabır versin
 
Kayıt
6 Aralık 2011
Mesajlar
12
Beğeniler
0
#7
Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin
Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer,
O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer.

Boşanır sırtlara, vadilere, sağnak sağnak.
Kafa göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el ayak
Vurulup, tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna yarap ne güneşler batıyor.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.

Düşmüşüz para derdine unutmuşuz siperi.Rahat uyu eyyy şehidim...En az 1 aklı daha başına getirdin...
 
Kayıt
12 Haziran 2012
Mesajlar
2
Beğeniler
0
#8
ARKADAŞLAR HİSSİYATIMLA Bİ ŞEYLER YAZDIM..UMARIM BEĞENİRSİNİZ..Kahraman ordudur bu hangi kahpe tehdide boyun eğer,ana bağrı gibidir bu topraklar şehidim ruhun şimdi ecrada,dudakların şahittir şehadetinin,kaç kelime tenezzül edebilirim sana övgüye mazhar...vadedilen yerdesin yokdur artık bize ıstırahat... emanetin mukaddesi mübadadır,yokmu şefaatinden bize bir dua ,göz yaşlarımız hüznümüzün ıslağıdır,tüm mevsimler birleşse etmez yüzündeki bir eda,o ne müthiş dirilişdir mevzin kalkdı şimdi şaha..amel-i uhrevideki alnım şimdi olsa daimi sacidler miracında, yetişirmi göğsündeki imana,bilirim ruhun şimdi, arş-ı alada seyidler dergahında...ferahetindir sultanı-enbiyanın ardında kıldığın 2 rekat namaz,değişmem alem-i faniya.... S.E
 
Yukarı Alt